„Šypsenų lietus“ Prienų ligoninės vaikų ligų skyriuje

VšĮ „Viena šeima“ organizuojamas projektas jau ketvirtus metus keliauja po Lietuvą, dovanodamas šypsenas sergantiems vaikams. Rugpjūčio 6 d. kilnios iniciatyvos organizatoriai šypsenų lietumi apipylė ir Prienų ligoninės Vaikų ligų skyriuje besigydančius pacientus.

Projekto organizatorius ir dalyvius, VšĮ „Viena šeima“ direktorę Rasą Maiborodą ir meškiną Tedį, maloniai pasitiko Vaikų ligų skyriaus kolektyvas, o palatose nekantraudami laukė mažieji pacientai. Projekto simbolis meškinas Tedis, keliaudamas iš palatos į palatą, dalino vaikams mielas dovanėles – meškiukus Tedžius ir spalvingus balionus bei gerą nuotaiką, o atsisveikinęs su savo naujais draugais išskubėjo aplankyti kitų jo laukiančių vaikučių.

 

Kas yra tas „Šypsenų lietus“?

Įprastai „Šypsenų lietus“ susideda iš meninių-kultūrinių renginių ciklo, kurie vyksta ištisus metus, 1-2 kartus per mėnesį skirtingų Lietuvos miestų vaikų ligoninėse, skyriuose, reabilitacijos centruose, sanatorijose. Renginio metu ligoniukai kviečiami į nuotaikingą teatralizuotą koncertą ar spektaklį. Tiesa, Prienų ligoninėje spektakliukas nevyko, nes vasarą čia gydomi vos keli pacientai, tačiau meškino Tedžio apsilankymas ir dovanos juos labai pradžiugino.

VšĮ „Viena šeima“ direktorė Rasa Maiboroda yra įsitikinusi, kad vaikams geros emocijos padeda užmiršti blogą savijautą, skausmingas gydymo procedūras. „Visiems žinoma, kad šypsena – tarsi vaistų dozė, gerinanti mūsų sveikatą ir kartais daranti net stebuklus. Todėl projekto tikslas – meno terapijos pagalba, pasitelkiant įvairias vaizdines, garso ir kitas priemones, suteikti sergantiems vaikams kuo daugiau teigiamų emocijų, kurios leistų nors laikinai pamiršti nemalonias, skausmingas procedūras, injekcijas bei praskaidrintų vaikų kasdienybę ligoninėje“, – teigė ji.

Ketvirtus metus gyvuojančio labdaros projekto „Šypsenų lietus“ organizatorė sakė, kad projekte kviečiami dalyvauti tik profesionalūs atlikėjai – teatro aktoriai, muzikantai, iliuzijos meno meistrai, nes meninės kokybės užtikrinimas – labai svarbus ir veiksmingas gydomosios užsimiršimo terapijos veiksnys. „Specialioje profesionalių aktorių paruoštoje programoje ligoniukai turi galimybę ne tik stebėti, klausyti, bet ir būdami aktyviais jos dalyviais, artimai pabendrauti su žymiais Lietuvos atlikėjais. kiekvienam vaikučiui įteikiame prisiminimo dovanėles –meškiukus Tedžius, pasipuošusius marškinėliais su užrašu „Nusišypsok“, ir spalvingus balionus, kurie jau tapo šio projekto simboliais. Taip pat įteikiame įvairias dovanėles, kurias parūpina mūsų projekto rėmėjai. Džiaugiamės, kad mūsų projektą palaiko daug žmonių, todėl rėmėjų netrūksta“, – sakė R. Maiboroda.

Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close