Liepos 31 dieną antrajame Birštono tvenkinyje buvo pastatytas pontoninis tiltas, kuris sudarys geresnes sąlygas poilsiautojams ir vandens turizmo mėgėjams.

Birštone, turinčiame vandens telkinių ir organizuojančiame vandens sporto renginius, tokie pontoniniai tilteliai yra labai reikalingi. Vienas pontoninis tiltas bus įkeliamas į Nemuną sporto varžybų metu, o kitas – dvigubas tiltas – sumontuotas Nemune, prie jau esančios stacionarios prieplaukos. Šis tiltas yra skirtas mažosioms sportinėms ir turistinėms valtims į vandenį nuleisti. Nuo sumontuoto pontoninio tilto taip pat patogu įlaipinti ir išlaipinti vandens turizmo paslaugomis besinaudojančius klientus. Verslininkams, nuomojantiems vandens dviračius, sudaromos palankios sąlygos vandens turizmo paslaugų verslui plėtoti.

Šie pontoniniai tiltai Birštone pastatyti pagal bendrą Lietuvos ir Lenkijos bendradarbiavimo per sieną programos projektą „Infrastruktūros plėtra ir partnerių veiklos didinant jaunimo sporto veiklas“. Įgyvendinant šį projektą, taip pat įsigyta dalis sporto įrangos Birštono miesto stadionui. Ji būtina lengvosios atletikos sektoriaus įrengimui: šuoliams į tolį, trišuoliui, rutulio stūmimo rungtims. Be to, numatyta įsigyti mobilias tribūnas teisėjams ir sportinėms komandoms. Siekiama, kad stadiono įranga leistų vykdyti šalies lygio lengvosios atletikos, jaunimo rinktinių varžybas.

 

Parengta pagal Birštono savivaldybės informaciją

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close