Žydrūnui Kazlauskui – bronzinė Elko miesto taurė

Prienų ir Birštono krašto oreivių klubo „Audenis“ prezidentas birštonietis Žydrūnas Kazlauskas liepos 25-28 dienomis varžėsi karšto oro balionų varžybose Lenkijoje ir iškovojo trečiąją vietą. Nugalėjo lenkų pilotas.

Varžybos vyko vaizdingai besijungiančių miškų masyvų, ežerų, kalvų, slėnių ir žemumų apsuptyje įsikūrusiame Elko mieste, kuris yra Birštono savivaldybės parneris. Dėl Elko miesto mero taurės susirungė trisdešimt Lenkijos, Lietuvos ir Latvijos pilotų.

Žydrūnas skraidė balionu, kurį puošė Birštono savivaldybės herbas banginis. Pilotui talkino taip pat birštonietis Arūnas Masys. Puikūs orai oreiviams leido atlikti daug įvairių ir sudėtingų užduočių. Kiekvieną rytą ir vakarą būrys įvairiaspalvių oro balionų kildavo iš centrinės miesto aikštės, pavadintos popiežiaus Jono Pauliaus II vardu. Būtent čia 1999 m. popiežius aukojo Šv.Mišias, kuriose dalyvavo per 300 tūkst. tikinčiųjų.

Šiemet mūsų oreiviai skraidė ir Baltarusijoje, kur taip pat patyrė daug malonių įspūdžių. Lenkijoje vykusios varžybos buvo paskutinė puiki galimybė dar kartą patobulinti skrydžių įgūdžius prieš rugpjūčio pradžioje Jonavoje vyksiantį Lietuvos karšto oro balionų čempionatą.

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close