Prasideda projektas „Kuriu – reiškia esu“

Kviečiame jaunuosius skaitytojus, jų šeimas kurti, paįvairinti laisvalaikį neįprastomis veiklomis, mokytis ir skaityti skaityti skaityti. Būtent to siekia Birštono viešosios bibliotekos skaitymo skatinimo projektas „Kuriu – reiškia esu“, finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Birštono savivaldybės. Kultūrinės meninės veiklos bus rengiamos su literatūros ir teatro profesionalais, o tai puiki galimybė pajusti menų sintezės žavesį.

Balandžio 10 d. (trečiadienį) 17.30 val. kviečiame į pirmąjį renginį su rašytoju Nerijumi Laurinavičiumi ir aktore Judita Šmitaite-Laurinavičiene. Teatralizuotame autoriaus knygos „Vaisių ir daržovių pasakos“ pristatyme susipažinsime su penkiomis istorijomis, kurios pasakoja apie sveiką mitybą, sužinosime, kodėl vaisiai ir daržovės naudingos mūsų organizmui, nuotaikingoje mįslių viktorinoje teks pasukti galvas, o autorinę „Vitaminų dainą“ atlikti kartu su menininkais.

Knygos „Ilgas murmisiukų šeštadienis“ pristatyme kartu su jos autore, žurnaliste, rašytoja Jolanta Vitkute susirinkusieji bus įtraukti į žaidybinę veiklą „Murmisiukai eina į svečius pas Birštono kurorto vaikus“.

Kūrybinėse dirbtuvėse-edukacijoje „Linksmoji monotipija“ autorinę programą ves dailininkė-iliustruotoja, pasakų vaikams rašytoja Sigutė Ach, menininkas Gluosnis Abramavičius, leidyklos „Nieko rimto“ vadovas Arvydas Vereckis. Birštoniečiai meilę savo miestui galės išreikšti kurdami Birštono simboliką, miniatiūras, mokysis monotipijos technikos, lauks įdomi pažintis su meno pasauliu.

Pasinersime į mokslo pasaulį kartu su rašytoja, mokslininke Urte Starkevič ir dailininku Simonu Kvintu. Aptarsime autorės knygą „Mikropolis. Pašėlę bakterijų nuotykiai žmonių pasaulyje“, o edukacijoje / laboratorinėse dirbtuvėse susipažinsime su mikroorganizmų pasauliu.

Šiemos su vaikais iki 3 metų žiūrės ir dalyvaus žaidybiniame šokio spektaklyje „Upė“ su teatru „No Shoes“, aktoriais Raimondu Kleziu, Pauliumi Prieveliu, režisiere Ieva Jackevičiūte. Mitologizuotame spektaklyje aktoriai-šokėjai kvies žiūrovą „pažadinti“ upę, panardins į fantazijos ir kūrybinės raiškos vandenynus.

Visus besidominčius neuromokslu, savimi, savo gyvenimo prasme, savo įpročiais ir kasdiene rutina įtrauks diskusija su neuromokslininke, rašytoja Gabija Toleikyte, vyks be galo įdomios jos knygos „Kodėl, po velnių, negaliu pasikeisti?“ aptarimas.

Rašytojas dr. Gediminas Beresnevičius pristatydamas savo knygą „Sukurk kroodilą“ pakvies susimąstyti, kaip ir kokių kūrybinių iššūkių reikia, kad susprogdintum vidinio kalėjimo sienas ir išlaisvintum kūrybiškumą, o praktiniai patarimai bus išbandyti užsiėmime.

Projektas „Kuriu – reiškia esu“ yra patrauklus aktualiomis ir įdomiomis renginių temomis vaikams bei jų šeimoms. Susitikimai su kultūros ir meno kūrėjais praturtins laisvalaikį, atkreips dėmesį į geriausias knygas, skaitins skaityti ir domėtis.

Projekto patrneriai: UAB „Gyvenimas“ ir VšĮ „Krašto vitrina“, Birštono turizmo informacijos centras, Nemajūnų dienos centras.

Birštono viešosios bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close