Pociūnuose varžėsi tarptautinis kareivių desantas

Pirmadienį Kaune prasidėję Tarptautinės karinių parašiutininkų mokyklų varžybos „Challenge Inter – Ecoles de Parachutisme 2013“ penktadienį atkeliavo ir į Pociūnus.  

Nuo ankstaus ryto gerą pusdienį virš Nemuno kilpų ratus suko desantinis lėktuvas L-410. Skrisdamas virš aerodromo, kaskart 350 m aukštyje pažerdavo penkis parašiutininkus – visus  tos pačios komandos. Parašiutai skleisdavosi iškart, o po jais kybantys kareiviai stengėsi nusileisti kuo arčiau prie per visą aerodromą  ištemptos siaurutės juostos. Vyko desantinių šuolių tikslumo varžybos. Laisvo kritimo tikslumo varžybos ketvirtadienį vyko Dariaus ir Girėno aerodrome  Aleksote. Tiksliausiai šokinėjo vokiečiai ir lietuviai.

Tarptautinės karinių parašiutininkų mokyklų varžybos įvairiose Europos šalyse vyksta nuo 1980 metų. Jose varžomasi šaudymo, orientavimosi, plaukimo vilkint karinę uniformą, desantinių ir tikslaus nusileidimo šuolių rungtyse. Kiekvienais metais varžybas organizuoja vis kita šalis. Lietuvoje jos vyko pirmą kartą. Kaune ir Pociūnuose vykusiose parašiutininkų varžybose dalyvavo Vokietijos, Prancūzijos, Belgijos, Lenkijos, Estijos ir dvi Lietuvos komandos.

Onutė Valkauskienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close