Liepos 6 – visų lietuvių šventė

Lietuvos didžiojo kunigaikščio Mindaugo karūnavimas Lietuvos karaliumi tapo vienu iš iškiliausių įvykių Lietuvos istorijoje. Tai Lietuvos valstybingumo ir pripažinimo šventė. Taip buvo Europoje įteisinta Lietuva – kaip valstybė turinti savo įstatymus ir savo karalių.

Atkūrus nepriklausomybę ši iškilminga data tapo ir viena svarbiausių laisvos Lietuvos švenčių, kurią mini visa Lietuva.

Džiugu, kad valstybės himnas yra tas simbolis, kuris suartina mus visus. Tautiška giesmė pažadino meilę savo šaliai visų širdyse prieš 20 metų. Ji visus suvienijo, ji mus padrąsino ir su ja mes atgavome laisvę. Jau keli metai vykstanti akcija – himno giedojimas, vėl visus sukviečia visus tikinčius savo valstybe,  tautybe. Tikinčius ne tik savimi, bet ir greta esančiu.

Reikia pasidžiaugti, kad Prienų krašte į himno giedojimą įvairiose seniūnijose susirinko nemažai žmonių,  kurie tiki , jog esame viena tauta, viena valstybė.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close