Praūžė mokinių verslumo čempionatas Prienuose: nuo verslo idėjų aštuntokų problemoms spręsti iki investavimo klausimų dar mokykloje

Mokinių verslumo ugdymo renginiai yra puiki galimybė jaunimui įgyti verslo, lyderystės ir kūrybiškumo įgūdžių bei patirties. Tai renginiai, kuriuose mokiniai turi galimybę sukurti savo verslo idėjas, išmokti bendradarbiauti komandoje ir rasti inovatyvius sprendimus verslo iššūkiams spręsti. Tokios iniciatyvos skatina kurti naujus, inovatyvius projektus, pasisemti naujų patirčių. Jaunimo verslumo ugdymas yra sudedamoji finansinės sveikatos dalis, nes būtent žinios, kokybiška informacija – tai yra pagrindas geriems sprendimams, kurie veda prie geresnės finansinės ateities.

Jaunimo verslumo ugdymas yra svarbus dėl kelių priežasčių:

● Inovacijos ir kūrybiškumas: Jaunimas dažnai turi šviežią požiūrį į problemas ir galimybes. Ugdant jaunimo verslumą, skatinama kurti inovatyvias idėjas ir spręsti problemas naujais, kūrybiškais būdais.

● Ekonomikos augimas: Jaunimo verslumo skatinimas gali paskatinti ekonomikos augimą. Kūrybingi, versli, ir inovatyvūs jaunieji žmonės gali pradėti savo verslą, kuris prisidės prie vietos ekonomikos plėtros.

● Darbo rinkos poreikiai: Greitai kintanti darbo rinka reikalauja naujų įgūdžių ir gebėjimų. Verslumo ugdymas padeda jaunimui įgyti ne tik verslo žinias, bet ir pasirengimą prisitaikyti prie besikeičiančių darbo rinkos reikalavimų.

● Savirealizacija ir pasitikėjimo stiprinimas: Savo verslo kūrimas gali suteikti jaunimui didelį pasitenkinimą, motyvaciją kurti, realizuoti savo potencialą. Tai stiprina jaunų žmonių pasitikėjimą savimi.

● Kūrybingumo skatinimas: Verslumo ugdymas taip pat skatina kūrybingumą. Tai gali būti susiję ne tik su verslu – taip pat tai gali būti kūrybiniai sprendimai, kurie gali būti pritaikyti daugelyje gyvenimo sričių.

Šiemet, įgyvendinant projektą “Vaikų ir jaunimo verslumo ugdymas Prienų r. savivaldybėje” mokinių verslumo čempionate Prienų Ąžuolo progimnazijoje varžėsi net 17 komandų, daugiau nei 80 mokinių. Kūrybinių verslumo dirbtuvių metu mokiniai sprendė imitacines verslo problemas įvairiose srityse: socialinis verslas, tvarumas, aplinkai draugiškas verslas, aštuntokų problemas sprendžiantis verslas ir kt. Jaunieji verslininkai sukūrė verslo idėjas, kurios palengvintų ne tik pačių mokinių gyvenimą, tačiau ir prisidėtų prie aplinkos išsaugojimo. Mokinių idėjos patvirtino – jaunoji karta rūpinasi aplinka, kurioje nori gyventi.

Pasaulis keičiasi kas sekundę, todėl labai džiugina, kad mokiniai gyvena besikeičiančio pasaulio ritmu, išreiškia norą domėtis ir praktiškai išbandyti investavimą. Nors pagrindinėje mokykloje nėra disciplinų, galinčių suteikti būtinąsias žinias, supažindinti su investavimo rizika, tačiau mokiniai kūrybinių dirbtuvių metu išreiškė aiškią poziciją – aštuntokus domina investavimo klausimai. Bendru sutarimu buvo nuspręsta, kad ateityje mokykloje bus skaitomos paskaitos apie investavimą, siekiant supažindinti su galimomis rizikomis ir pavojais, kurie susiję su investavimu taip pat didinti mokinių finansinį raštingumą.

Mokinių verslumo čempionate savo jėgas išbandė daugiau nei aštuoniasdešimt mokinių, kurie atsakinėjo į klausimus verslo, ekonomikos, finansinio sukčiavimo temomis. Tarp dalyvių vyko nuožmi kova, protmūšyje geriausiai pasirodžiusi komanda teisingai atsakė net į 16 iš 20 klausimų. Viso 4 komandos buvo apdovanotos prizais.

Projektą “Vaikų ir jaunimo verslumo ugdymas Prienų r. savivaldybėje” vykdo viešoji įstaiga Išmanūs finansai.

Projektą finansuoja: Prienų r. savivaldybė, VšĮ Išmanūs finansai. Prie projekto prisideda Europos socialinio fondo agentūra.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close