Sveikatos skveras – dar viena dovana senjorams

Valstybės šventės išvakarėse Prienų globos namų gyventojai gavo ne tik linksmą ir sveiką dovaną, bet ir smagią iškylą čia pat esančiame parke. Svarbiausiu sveikatos skvero atidarymo akcentu tapo sveikatingumo takas, sudarytas iš įvairių natūralių gamtos gėrybių: smėlio, kankorėžių, medžio žievių, įvairaus dydžio akmenukų. Taką pristatė ir pirmoji jį išbandė Globos namų direktorė Angelė Bajorienė.  

                 Ketvirtadienio rytas buvo apniukęs ir lietingas, tačiau likus tik penkiolikai minučių iki iškilmingo skvero atidarymo dovaną senjorams įteikė gamta – ne tik nuščiuvo lietus, bet ir debesis išvaikiusi išlindo saulė. Susirinkę senjorai buvo geros nuotaikos ir padedami  globos namų darbuotojų skubėjo užimti patogias vietas. Visi susidomėję žvelgė į parke po atviru dangumi įrengtą sveikatingumo taką. Čia pat įsikūrė Globos namų menininkų kolektyvas ir užkandinė, kurioje kylantis dūmas kuteno visiems nosis. Pasidžiaugti gražiu darbuotojų ir gyventojų bendravimu, išbandyti naujojo tako vingius, skirtingus jo paviršius atvyko Prienų rajono savivaldybės gydytojas Virginijus Slauta. Skvero atidarymą pagerbė ir Globos namų gyventojos Violetos  vadovaujamas meno kolektyvas. Parke skambėjo Vytauto Kernagio dainos. Daugiausiai susirinkusiųjų juoko susilaukė V. Kernagio dainos „Kaip gražu miške“ teatralizuota inscenizacija. Violetos organizuotame „Raudonos kepuraitės“ spektaklyje inzscenizuota vilko medžioklė ir medžiotoja Jadvyga privertė net ir liūdniausius nusišypsoti, o mažoji laputė su savo vaišėmis buvo labiausiai laukiamas kiekvieno šventės dalyvio svečias.

Kolektyvo vadovė labai džiaugėsi didele jaunimo pagalba. Pasidžiaugė ir dabar globos namuose viešinčia savanore iš Ukrainos – Svetlana, kuri Globos namuose viešės dar iki rudens. Violeta tapo ir drąsiausia iš čia apsistojusių gyventojų – ji pirmoji basomis kojomis išbandė naująjį taką. Paskui ją draugiškai pasileido ir likusieji. Kai kurie taku ėjo kelis kartus, kiti sakė, kad būtinai taku pasivaikščios kitą dieną.

Pasisėmę sveikatos, užsiėmę patogias vietas renginio dalyviai vaišinosi ką tik ugnyje iškeptais užkandžiais ir linksmai aptarinėjo šios dienos įspūdžius. Pasak  Globos namų direktorės A. Bajorienės, „žodis – pati geriausia terapija, geresnė net ir už tabletę“.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close