Medžiotojų būrelio šventė (GALERIJA)

Šeštadienį, liepos 20 dieną, Kalvių miške (Prienų miškų urėdijos Išlaužo girininkija), gražioje laukymėje, rinkosi Pakuonio medžiotojų būrelio nariai su šeimomis paminėti savo kolektyvo įkūrimo 20-metį. Pasipuošę vienodais marškinėliais su užrašu „Pakuonio medžiotojų būrelis“, medžiokliai darnia rikiuote su vėliava įžygiavo į aikštelę. Būrelyje dabar yra 29 medžiotojai, šventėje dalyvavo 22.

Būrelio pirmininkas Valentinas Armonas pasveikino visus susirinkusius į prasmingą ir gražią šventę. V. Armonas įteikė padėkos raštą buvusiam ilgamečiam šio būrelio vadovui Antanui Astrauskui.

– Jau 20 metų gyvuoja mūsų būrelis ir visus tuos metus jam puikiai ir atsakingai vadovavo A. Astrauskas. Tai jo užsispyrimo dėka pavyko pasiekti, kad šernų sumedžiojame nuo 5 iki 60. Stirnų sumedžiodavome 12, dabar – 44. Prie tokio stambiųjų žvėrių pagausėjimo mūsų plotuose daug prisidėjo ir pagrindinis mūsų rėmėjas pašarais ūkininkas Jonas Vilionis. Tiesa, su kiškiais įvyko atvirkščiai. Būdavo sumedžiojama iki 50, o dabar tik 5 per sezoną. O prieš tai mūsų būrelis garsėjo kiškių medžioklėmis, – kalbėjo V. Armonas.

Tai, kad sumažėjo kiškių, ne medžiotojų būrelio ar jo vadovų kaltė. Tai lemia nurodymai iš aukščiau. Anksčiau plėšrūnai buvo naikinami, o dabar globojami. Tad ir ateityje smulkiosios faunos mažės. Belieka laukti, kol ir kiškius teks įtraukti į Raudonąją knygą…

Neseniai vadovaujantis Pakuonio medžiotojų būreliui naujasis pirmininkas V. Armonas pasidžiaugė darniu ir jaunu kolektyvu, susiklausymu ir pagarba. Taip pat padėkojo Tomui, Gintarui, Vyteniui, Juliui  ir Einoriui už pagalbą ruošiantis šventei, už puikiai sutvarkytą poilsiavietę, ir, be abejo, medžiotojiškus patiekalus, kurie papuošė gamtos stalą.

Baigdamas savo pasisakymą V. Armonas palinkėjo kolegoms medžiotojams taiklių šūvių, ištvermės ir geros sveikatos bei sėkmės šventinėse varžybose.

Po iškilmingo atidarymo medžiotojai pradėjo šventinį pasirodymą. Pirmoji rungtis, kur teko išbandyti akies taiklumą, buvo šaudymas į skriejančias lėkšteles.

Nepralenkiamas buvo Gintaras Marcijonas, iš 10 kartų 8 pataikęs į taikinį. Antrosios vietos laimėtoją nustatyti buvo sudėtingiau. Po 7 kartus pataikė  ir Virgilijus Pėstininkas, ir Valentinas Armonas. Po pakartotinų šūvių antroji vieta atiteko Virgilijui, o trečioji – Valentinui.

Gero taiklumo ir rankos tvirtumo reikėjo šaudant į stovintį šerną (tiksliau –  šerno paveikslą). Pirmoji vieta šioje rungtyje atiteko Algiui Budriui, antroji – Juliui Kapočiui, trečioji – Gintui Akiniui. Į geriausiųjų penketuką pakliuvo ir jaunoji medžiotoja, neseniai gavusi bilietą, Paulina Celiešiūtė. Ji savo buvimu ne tik papuošė vyrų draugiją, bet ir puikiai pasirodė varžybose. Kaip sakė Paulinos mama Loreta, mergaitė visada norėjo su tėčiu eiti į medžioklę. Tiesa, vestis mergaitę į vyrišką kolektyvą Ričardui Celiešiui buvo kiek nejauku. Bet Paulina pasiekė, kad tėtis pasiimtų kartu. Teko ir varove būti, nors dažniausiai jai patikėdavo būti stebėjimo bokštelyje. Noras medžioti nepraėjo, ir tik sulaukusi 18 metų, lankiusi kursus ir išlaikiusi reikalingus testus Paulina tapo tikrąja Pakuonio medžiotojų būrelio nare. Dabar su tėčiu galės eiti į medžiokles, o mama su broliu lauks laimikio. Tikroje medžioklėje su šautuvu dar nebuvo, tačiau jau šios varžybos parodė, kad mergina šio to verta ir vyrams teks pasitempti.

Po šaudymo varžybų buvo ir kitokios rungtys – šerno vilkimas, baudų mėtymas, svorio kilnojimas. Vilkdamas šerną ir svorį kilnodamas nepralenkiamas buvo Julius Kapočius, o baudas taikliausiai mėtė Vytenis Grigonis ir Erikas Tamašauskas.

Medžiotojų moterys taip pat neatsiliko nuo vyrų savo sugebėjimais. Laimutė Armonienė išvirė skanią sriubą iš žvėrienos, kitos pjaustė medžioklės laimikį ir ruošė stalą. Beje, medžiotojų žmonos kartu su vaikais taip pat varžėsi šaudydamos iš orinio pistoleto. Taikliausia buvo Valė Astrauskienė.

Po visų šventinėje programoje numatytų šaudymo ir sportinių varžybų buvo ir kultūrinė dalis – pramogos prie degančio laužo, skambant muzikai ir dainoms. Pakuonio medžiotojų būrelio dvidešimtojo gimtadienio šventė praėjo linksmai ir turiningai. Medžiotojų žmonos galėjo pasigėrėti savo vyrų akies taiklumu, sumanumu ir jėga, o vaikai turėjo progos pasižiūrėti, koks turi būti tikras medžiotojas.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close