Kauno klinikų Kraujo centras kviečia į donorystės akciją Prienuose. Norintys paaukoti kraujo laukiami rugpjūčio 2 dieną, antradienį, nuo 11 iki 17 val. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre (Vytauto g. 35, Prienai).

 

Atėjusi vasara – švenčių, atostogų ir malonumų metas. Tačiau ligos ar nelaimingi atsitikimai metų laiko nepaiso ir nė vienas nežinome, kada gali prireikti sudėtingos operacijos ir donorų kraujo perpylimo. Vasarą gatvės ištuštėja ir Kraujo centras sulaukia mažiau potencialių donorų. Tačiau ligoninėje kraujo reikia kasdien: sudėtingų širdies, neurochirurginių operacijų metu, nudegusiems pacientams, po gimdymo nukraujavusioms moterims, onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams ir suaugusiems. Iš anksto pasirengti vasaros sezonui ir sukaupti kraujo atsargų negalima – kraujas yra gyvas audinys ir jo produktai gali būti saugomi ne ilgiau nei mėnesį.

Kauno klinikų Kraujo centro vadovė dr. Jolanta Jeroch tikisi, kad raseiniškiai neliks abejingi ir visus norinčius kviečia paaukoti kraujo. Pasidalinkite gerumu ir suteikite vilties sergantiems! Jūs esate laukiami rugpjūčio 2 d. 11–17 val. Prienų kultūros ir laisvalaikio centre (Vytauto g. 35, Prienai).

Kraujo donorais tapti gali 18–65 metų asmenys, sveriantys daugiau nei 50 kg. Su savimi reikia turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Pageidaujantiems mokama 40 litų kompensacija.

Prieš pusantrų metų atidarytas Kauno klinikų Kraujo centras atidarytas yra pati naujausia kraujo donorystės įstaiga Lietuvoje. Jame įdiegti ES reikalavimus atitinkantys žmogaus kraujo ir kraujo komponentų surinkimo, tyrimo, perdirbimo ir saugojimo kokybės standartai. Centre surinktas donorų kraujas ir iš jo pagaminti kraujo komponentai naudojami tik Kauno klinikų pacientams. Kauno klinikos yra didžiausia daugiaprofilinė sveikatos priežiūros įstaiga Lietuvoje, kurioje teikiama skubi ir planinė medicinos pagalba vaikams ir suaugusiems. Ligoninėje kasdien atliekama apie 150 operacijų. Klinikose gydomiems pacientams per mėnesį reikia daugiau nei 1000 donorų kraujo.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close