Pirmadienio vakarą į Birštono kultūros centrą rinkosi Birštono gimnazijos VII laidos abiturientai, jų tėveliai ir mokytojai. Šventėje dalyvavo LR Seimo narys Andrius Palionis, Birštono savivaldybės merė Nijolė Dirginčienė ir jos pavaduotojas Juozas Aleksandravičius. Iškilmių kaltininkai buvo laimingi ir susijaudinę – jiems įteikti pirmieji rimti dokumentai, atveriantys kelią į ateitį, mokslą, gyvenimą.

Po gražios ir jaudinančios gimnazijos direktoriaus Alvydo Urbanavičiaus kalbos, sveikinimų bei priminimo, kad gyventi, tai reiškia svajoti apie pačius gražiausius dalykus ir gero skrydžio palinkėjimo buvo įnešti ir įteikti brandos atestatai.

Merė pasveikino abiturientus baigus pirmąjį savo gyvenimo etapą ir paėmus į rankas labai svarbų dokumentą.

– Linkiu būti atkakliems, siekti užsibrėžtų tikslų, tačiau neužmiršti savo šaknų – gimtojo Birštono, būti Lietuvos patriotais, mylėti savo šalį ir žinoti, kad čia  reikalingos jūsų žinios, jūsų rankos ir širdis, – sakė merė.

Savivaldybės vadovė pažangiausiam VII laidos abiturientui Almantui Karpavičiui įteikė 1000 litų čekį.

Seimo narys A. Palionis taip pat pasveikino abiturientus, primindamas, kad tokia diena jo gyvenime buvo prieš 20 metų. Pasak Seimo nario, mokyklos baigimas yra labai svarbus gyvenimo įvykis, nes gauni bilietą į gyvenimo traukinį, pagrindinį 12 metų rezultatą. A. Palionis palinkėjo jaunimui drąsiai siekti savo svajonių, būti atkakliems bei nebijoti pasitaikančių kliūčių ir sunkumų.

Seimo narys apdovanojimą įteikė visuomeniškiausiam abiturientui Gintarui Jacunskui.

Po to padėkos raštus įteikė jauniesiems šauliams, kurie buvo labai šaunūs ir daug pasiekė. Juk nė viena šventė, pasak būrelio vadovės Nijolės Juozaitienės, neapsiėjo be jaunųjų šauliukų rikiuotės.

Daug dar buvo įteikta padėkų už įvairius pasiekimus moksle ir sporte bei visuomeninėje veikloje. Jaunuolius sveikino tėvai, broliai, seserys, giminaičiai ir draugai.

Gražia švente pasibaigė dar tik pirmasis gyvenimo etapas, kuris gautomis žiniomis sutvirtino sparnus tolimesniam skrydžiui. Toliau bus visko, tad reikia palinkėti jaunimui drąsos, tvirtybės ir ryžto, einant užkariauti pasaulio.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close