Lietuvos policija gyvena ne pačius geriausius laikus, tačiau pasiryžusiųjų  tarnauti savo šalies žmonėms gretos gausėja. Ne visas jaunimas gundosi darbu užsienyje, nes supranta, kad jų darbas reikalingas čia, gimtojoje žemėje.

Nuo gegužės 15 dienos Alytaus apskrities VPK Birštono PK pradėjo dirbti jaunas pareigūnas, Viešosios policijos poskyrio tyrėjas Žilvinas Mikušauskas.

Ž. Mikušauskas pakeitė Egidijų Treigį, kuris aptarnavo Birštono savivaldybės kaimiškąją teritoriją, o dabar dirba Viešosios policijos poskyrio viršininku. Kol jaunas pareigūnas susipažins su administruojama teritorija, E. Treigys yra jo kuratorius – supažindina su kaimais ir žmonėmis. Per savo 13 metų darbą šioje vietovėje jis puikiai visus pažįsta ir žino, ko galima tikėtis. Tas žinias perteikia savo įpėdiniui ir yra atsakingas už jo veiksmus.

Ž. Mikušauskas gimė 1988 metais Prienuose, baigęs vidurinę mokyklą studijavo Lietuvos kūno kultūros akademijoje. Čia įgijo krepšinio trenerio kvalifikaciją ir galėjo dirbti pedagoginį darbą. Kurį laiką dirbo Prienų krepšinio regiono lygoje treneriu, teisėjaudavo varžybų metu. Darbas buvo pakankamai įdomus, tačiau norėjosi kažko kito. Vaikinas jautė, kad dar savęs nerealizavo.

– Norėjosi daugiau bendrauti su žmonėmis, ypač vaikais, jiems padėti spręsti problemas. Pasitaikė tinkamas momentas, tad įstojau į Klaipėdos policijos mokykloje rengiamus kursus, kuriuos sėkmingai baigiau. Tada buvau paskirtas į Alytaus apskrities VPK, o po to – į Birštono policijos komisariatą, – pasakojo jaunasis policininkas.

Ž. Mikušauskas sako, kad su atokiausiais kaimų kampeliais dar nespėjo susipažinti, tad žmonės, kurie kreipsis pagalbos, turėtų būti atlaidesni, jeigu šiek tiek pavėluos, kol suras jų namus. Kviečiant policijos pareigūnas reikėtų aiškiau nurodyti kaimo ir gatvės pavadinimą. Tačiau šis nepatogumas bus tik laikinas. Jaunas žmogus imlus naujovėms, tad greitai susiorientuos ir savo teritorijoje. Dabar dar yra nemažai darbo su dokumentais, reikia išmokti su jais dirbti. Tačiau tai ne bėda – yra vyresniųjų kolegų, kurie mielai padeda ir negaili patarimų.

Dar kol kas rimto išbandymo jaunas pareigūnas neturėjo, nes Birštono savivaldybė yra saugiausia respublikoje, tad ir nusikaltimų pasitaiko ne tiek jau daug. Pagalbos į naująjį pareigūną jau kreipėsi sukonfliktavę kaimynai. Reikėjo aiškintis jų  nesantaikos priežastis, kalbėtis su žmonėmis. Kaime, ko gero, reikia spręsti psichologines problemas, sutaikyti žmones, kad gražiai sugyventų, juk be kaimyno pagalbos kartais gali ir neišsiversti. Ž. Mikušauskui ir darbas, ir kolektyvas patinka, tad vaikinas jau brandina svajonę M. Riomerio universitete studijuoti teisės mokslus.

Ž. Mikušauskas nusiteikęs ryžtingai mokytis ir semtis patirties iš vyresniųjų kolegų. Jam reikia džiaugtis pakliuvus į gerą, darnų ir darbingą kolektyvą, kur išmoks būti ne tik geru policininku, bet ir kultūringu bei džentelmenišku, pasitempusiu pareigūnu.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close