„Prienų jaunimas“: apie viską nuo pradžių

Idėja apie jaunimo užimtumo skatinimą Prienuose garsiau nei įprasta ėmė skambėti 2012 – ųjų pavasarį. Kultūros ir laisvalaikio centre vykęs seminaras apie jaunimo problemas įkvėpė grupę jaunųjų prieniečių imtis veiksmų. Tada dar tik ateities planais buvę mintys apie jaunimo klubo įsteigimą šiandien jau tampa tikrove.

Gegužės 26 dieną jau rengėme didelio susidomėjimo sulaukusius tinklinio ir žaidimo „Alias“ turnyrus. Po jų prieniečius kvietėme palaikyti tautietį Donatą Montvydą „Eurovizijos“ finale, kurį transliavome dideliame ekrane ant „Žiburio“ gimnazijos sienos. Birželio 1 – ąją Vaikų gynimo dieną minėjome su pradinukais ir darželinukais Nemuno kilpų regioniniame parke. Nors pirmąją vasaros dieną orai nelepino, tai nesutrukdė linksmai praleisti laiko žaidžiant ir bendraujant su jaunaisiais miesto gyventojais. Po poros savaičių, birželio 14 dieną, Prienų sporto arenoje Visuomenės sveikatos biuras rengė krepšinio turnyrą „Kai mūsų širdys plaka išvien“, prie kurio organizavimo prisidėjome ir mes. Vėliau, Europą apėmus futbolo karštinei, svarbiausias čempionato kovas drauge kvietėme stebėti Kultūros centro didžiojoje salėje. Kuo labiau čempionatas artėjo į pabaigą, tuo didesnio žiūrovų skaičiaus sulaukdavome. Apmaudu tik dėl nacionalinio transliuotojo aplaidumo, nes finalo dėl techninių trukdžių salėje buvo neįmanoma stebėti. Atsiprašome visų, kuriuos nuvylėme! Vis dėlto ši idėja visiems patiko, todėl, jei Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pateks į Londono Olimpines žaidynes, žadame transliuoti ir krepšinio varžybas.

Nors vasara jau beveik įpusėjo, „Prienų jaunimas“ dar planuoja surengti kelis renginius, kuriuose tikimės aktyvaus jaunuolių dalyvavimo. Beje, jeigu turi idėją, ką norėtum nuveikti Prienuose, rašyk mums ir mes pabandysime ją įgyvendinti (prienu.jaunimas@gmail.com).

 

Asociacijos „Prienų jaunimas“ prezidentė Ieva Makštutytė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close