Praėjusiais metais Birštono viešojoje bibliotekoje savanoriu dirbo  jaunuolis iš Italijos Džovanis, o šiemet birželio pradžioje pradėjo dirbti irgi pietietis iš Italijos De Fusco Valerio.

Valerio De Fusco yra gimęs ir augęs Teano miestelyje netoli Neapolio. Teisės mokslus baigė  University cooperation activies, Cooperation in charge of headmaster ir Santa Maria Capua Vetere universitetą Italijoje.

Į Lietuvą atvyko norėdamas geriau pažinti tą šalį, kuri kaip tik šiuo metu pirmininkauja Europos Sąjungai.

Valerio labai protingas, išsilavinęs ir komunikabilus vaikinas, turintis nemažai patirties, daug keliavęs ir pažįstantis nemažai pasaulio vietų. Tad  reikia tikėtis, kad ir mūsų žmonėms su juo bus įdomu. Šis savanoris, kaip ir prieš jį buvęs Džovanis, ves vakarus, skirtus pasimokyti italų kalbos, susipažinti su istorija, ekonomika bei kultūra. Jau buvo vienas susitikimas su vaikais ir jaunimu. Šią savaitę Valerio išvažiavęs į mokymus Vilniuje, pasakojo Birštono viešosios bibliotekos direktorė Alina Jaskūnienė.

Valerio patinka Birštonas, jo tyla, grožis ir ramybė. Nors 29 metų vaikinas ir pietietis, tačiau diskotekos ir šurmulys jo netraukia, tad pusę metų jis mėgausis mūsų kurortu ir norinčiuosius supažindins su savo gimtąja Italija.

Valerio puikiai sutaria su bibliotekos kolektyvu, bendrauja su ateinančiais lankytojais. Ypač mėgsta su juo pabendrauti vaikai ir jaunimas.

Stasė Asipavičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close