KASP Dariaus ir Girėno apygardos atsakomybės rajone vyks vertinamosios pratybos „Tvirtas skydas 2“

Gegužės 29 d. – birželio 4 d. Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės atsakomybės rajone vyks pratybos „Tvirtas skydas 2“. Iki birželio 2 d. vyks rinktinės štabo ir kuopų valdymo grupių vadaviečių mokymai, birželio 2-4 dienomis rinktinės atsakomybės rajone vyks lauko taktinės pratybos – šviesiu ir tamsiu paros metu ginkluoti kariai judės pėsčiomis arba važiuos civiliniu ir kariniu transportu, naudos imitacinius šaudmenis, sprogstamuosius ir dūminius paketus. Pratybos vyks Birštono, Jonavos r., Jurbarko r., Kaišiadorių r., Kauno miesto, Kauno r., Kazlų Rūdos, Kėdainių r., Prienų r., Raseinių r. ir  Šakių r. savivaldybėse.

„Vertinamosios pratybos ,,Tvirtas skydas 2″ yra labai gera proga pasitikrinti rinktinės štabo ir kuopų tarpusavio sąveiką bei tinkamai įvertinti 3 metų karinio rengimo ciklo efektyvumą ateityje tobulinant karinį rengimą“, – sako Dariaus ir Girėno rinktinės vadas plk. ltn. Vaidas Vasiliauskas.

Pratybos „Tvirtas skydas 2“ skirtos KASP Dariaus ir Girėno apygardos 2-osios rinktinės štabui ir padaliniams treniruoti, kad gebėtų vykdyti rinktinei paskirtas gynybines operacijas, numatytas valstybės gynybos planuose. Pratybose bus vertinami 2-osios rinktinės štabo, pėstininkų kuopų ir skyrių įgūdžiai planuoti ir vykdyti karines operacijas realioje vietovėje, realiu laiku bei vykdyti bendrų veiksmų koordinavimą ir sąveiką su kitais Lietuvos kariuomenės vienetais ir sąjungininkais. Kartu su Lietuvos kariais pratybose dalyvaus Didžiosios Britanijos reindžerių pulko, JAV Pensilvanijos nacionalinės gvardijos ir Norvegijos Home guard padalinių kariai bei Lenkijos teritorinės gynybos pajėgų atstovai.

Vertinamosios lauko taktikos pratybos „Tvirtas skydas 2“ yra rinktinės kovinio rengimo ciklo pabaigos įvertinimas. Pratybos Savanorių pajėgose organizuojamos daugiau nei šešerius metus konkrečios rinktinės atsakomybės rajone, kurių metu kariai tobulina bendrų veiksmų koordinavimą, karinių operacijų planavimo ir vykdymo įgūdžius bei stiprina kovinę parengtį. 

Krašto apsaugos savanorių pajėgos rengia karius savanorius Lietuvos Respublikos sausumos teritorijos ginkluotai gynybai. Pajėgose tarnauja dagiau nei 5500 karių savanorių – pagal kario savanorio sutartį savanoriškai įsipareigojusių karo prievolininkų, atliekančių nenuolatinę karo tarnybą. Kovinio rengimo pratybos kariams savanoriams vyksta apie 30 dienų per metus, dažniausiai savaitgaliais, todėl kariai savanoriai suderina tarnybą kariuomenėje ir civilinę veiklą – darbą ar studijas.

Krašto apsaugos savanorių pajėgų informacija ir nuotraukos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close