Rolandas Maščinskas ir Saulius Ritter – Universiados čempionai

Kas domisi Rusijos mieste Kazanėje liepos 6–17 d. vykstančia 27-ąja vasaros universiada, žino, kad Lietuvos sportininkai galingai startavo ir jau turi nemažą tauriausių medalių kraitį. Džiugu, jog tarp pelniusiųjų aukščiausius  apdovanojimus yra ir prienietis irkluotojas Rolandas Maščinskas.

Praėjusį pirmadienį Lietuvos atstovai Saulius Ritter ir Rolandas Maščinskas triumfavo irklavimo regatos vyrų porinių dviviečių valčių finale. Europos vicečempionai irkluotojai lygių sau neturėjo – finale net 12 sekundžių aplenkė artimiausius persekiotojus. Dviejų kilometrų distanciją įveikę per 6 minutes ir 36,76 sekundės, jie buvo greičiausi ir atrankos bei pusfinalių plaukimuose.

Kazanėje jėgas išmėgins daugiau nei 9 300 atletų iš 162 valstybių. Jie kovos 27 sporto šakų varžybose ir išsidalys 351 komplektą medalių.

Mūsų šalies studentai išmėgins jėgas dvylikos sporto šakų varžybose. Rinktinėje daugiausia lengvaatlečių (22), krepšininkų (12), irkluotojų (11), imtynių, baidarių ir kanojų irklavimo bei imtynių už diržų (visų po 7) atstovų.
Užpernai Kinijos mieste Šendžene vykusioje vasaros universiadoje Lietuvos studentai iškovojo po penkis aukso ir sidabro bei tris bronzos medalius.

Informaciją parengė Roma Sinkevičiūtė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close