Prienų ,,Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokinė Milda Ferevičiūtė nacionalinio mokinių kūrybos darbų konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija” laureatė

2023 m. gegužės 19 d. Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Memorialinio departamento Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus padalinio Tuskulėnų rimties parko memorialinio komplekso Konferencijų salėje vyko nacionalinio mokinių kūrybos darbų konkurso „Lietuvos kovų už laisvę ir netekčių istorija” baigiamasis renginys. Šiame renginyje buvo apdovanoti konkurso laureatai. Tarp visų laureatų buvo apdovanota ir Prienų ,,Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokinė Milda Ferevičiūtė. Jos sukurtas erdvinis darbas ,,Pakeliui į koncentracijos stovyklą“ buvo išrinktas pačiu geriausiu. Mildos sukurtą darbą komisija siūlys eksponuoti Žydų muziejuje. Mildą konkursui ruošė dailės mokytoja metodininkė Aušra Deltuvienė. Už puikų darbą Europos parlamento narė Rasa Juknevičienė Mildai ir mokytojai Aušrai padovanojo kelionę į Briuselį.

Nacionalinis mokinių kūrybos darbų konkursas, kuris kiekvienais metais sulaukia didelio dalyvių skaičiaus, organizuojamas jau 22 kartą. Jame dalyvauja 512 klasių mokiniai iš Lietuvos bei lietuviškų mokyklų užsienyje (Punsko, Vokietijos, Latvijos ir kt.). Šiais metais konkurse dalyvavo 910 mokinių iš Lietuvos bei lietuviškų bendrojo ugdymo mokyklų užsienyje. Konkursui pateikta 73 rašto darbai, 553 piešiniai, 44 maketai ir instaliacijos, 24 filmai, 24 prezentacijos bei 28 muzikiniai kūriniai.

Konkurso pagrindinis tikslas – ugdyti jaunimo pilietiškumą, skatinti jų įsitraukimą į istorinės atminties puoselėjimo bei jos įprasminimo veiklas. Konkurso tematika apima sudėtingą XX a. vidurio ir antrosios pusės Lietuvos istorijos laikotarpį ir skatina jaunimą, pasitelkus įvairias meninės raiškos formos, permąstyti Lietuvos gyventojų patirtis, tremtį, įkalinimą, kovą už laisvę. Pasiaukojimą už Tėvynę susieti su šimtmečiais puoselėta Lietuvos valstybingumo tradicija, kas šiandien yra labai svarbu plėtojant kultūrinį tapatumą, pilietiškumą ir solidarumą saugant ir ginant Lietuvos nepriklausomybę.

  ,,Revuonos“ pagrindinė mokykla

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close