Susitikimas su vaikų rašytoju Virgiu Šidlausku

Gegužės 15 dieną Pakuonio pagrindinėje mokykloje vyko tikros linksmybės – vaikai susitiko su mylimu rašytoju Virgiu Šidlausku!

Virgis Šidlauskas – rašytojas ir literatūrinio žurnalo „Laimiukas“ vyr. redaktorius. Išleidęs septynias prozos knygas vaikams. Nuo pat pirmosios – „Ulfas ir stebuklinga barzda” autorius pastebimas skaitytojų bei vaikų literatūros vertintojų, jo knygos dažnai patenka į geriausiųjų penketukus.

Renginio metu rašytojas pristatė savo knygą „Savanos istorijos“. Knygoje apstu trumpų, linksmų ir išmintingų apsakymų apie pačius įvairiausius gyvūnus. Čia rasite ir geraširdį ryklį, ir muzikantą liūtą, ir krabą, kuris nemokėjo valgyti su peiliu ir šakute. Sužinosite, kaip zebras pėsčiųjų perėją gelbėjo ir kaip musės vaivorykštę vogė. Modernias pasakėčias primenantys nonsenso stiliaus tekstai džiugina gyva kalba, taikliais palyginimais ir pašėlusiu šmaikštumu.

 Linksmybių ir šėlsmo netrūko ir viso susitikimo metu – renginio dalyviai ne tik klausėsi pasakojimų apie knygas, dainavo bet ir patys kūrė įdomius, neįtikėtinus veikėjus. Taip pat autorius atsakė į vaikams rūpimus klausimus bei pasidalino patirtimi, pasakojo kaip tapo rašytoju, ragino vaikus būti drąsiais ir klausyti savo širdies.

Susitikimas su rašytoju Virgiu Šidlausku organizuojamas įgyvendinant projektą „Literatūrinės dirbtuvės. Laisvai, linksmai ir kūrybingai“.

Projektą vykdo Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrius, iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Prienų rajono savivaldybė.

                         Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close