Valstybės šventę pasitinkant – birštoniečių pergalė

Penktadienį, Lietuvos karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse, Paprienės stadione susitiko „Birštono SC-Erno“ bei Veiverių futbolininkai. Nors rungtynės dėl įvairiausių kliuvinių buvo nuolat atidedamos, vis tik, nors ir atsilikdamos nuo tvarkaraščio, komandos susitiko paskutiniam žaidimui prieš vasaros atostogas.

Gražus ir šiltas penktadienio vakaras padovanojo daugiau komiškas, o ne azartiškas varžybas. Matyt, jau išsiilgę atostogų ir vasaros žaidėjai sunkiai sukaupė dėmesį. Pasitaikė daug juokingai neapdairių manevrų, klaidų. Tik iš piktų ginčų ir komentarų buvo galima spręsti, kad čia vyksta rimtos, o ne draugiškos varžybos. Birštoniečiai, pirmąjį kėlinį nuolatinėmis atakomis nesitraukę nuo veiveriškių vartų, antrąjį kėlinį šiek tiek pailso ir daugiau laiko praleido prie savųjų. Jų treneris Kęstas Joneliūnas varžybas stebėjo neramiai. Anot jo, birštoniečiai, žaidę prieš žymiai stipresnes komandas, šįkart dėl nesuprantamų priežasčių buksavo. Žaidimas suaktyvėjo į antrojo kėlinio pabaigą, kuomet veiveriškių vartus užgulė Remigijus Gaižius bei Adas Golmanas. Remigijui į priešininkų vartus pavyko įmušti 4 įvarčius, tuo tarpu Adas, kuriam ši diena irgi nebuvo viena iš sėkmingiausių, svečių vartininką apgavo tik vieną kartą. Komandą į priekį išvedė Evaldas Daukševičius bei Dainius Ališauskas. Jie varžovų vartų tinklą sudrebino irgi po vieną kartą. Veiverių komandai, per birštoniečių atakas pirmame kėlinyje retai beišeinančiai iš savo aikštės pusės, pasitarnavo aikštės šeimininkų klaidos, kurių dėka į birštoniečių vartus kamuolį du kartus nesunkiai įvedė Ignas Danisevičius bei vieną kartą – Eivydas Bučelis.

Paskutines varžybas birštoniečiai laimėjo rezultatu 7:3. Nors varžybos buvo iš pažiūros sunkios, tačiau matėsi, kad žaidėjams sunkiausia suvaldyti emocijas. Varžybų teisėjui Vydmantui Petraškai daugiausia darbo buvo bestebint prarastus ir už aikštės ribų pabėgusius kamuolius. Tikėkimės, kad po šių varžybų savo pagrindinio rėmėjo paskatinti ir per vasarą pailsėję birštoniečiai į varžybas kibs su didesniu entuziazmu ir kovingesne nuotaika.

Mantvydas Prekevičius

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close