„Vytautas“ padės Lietuvos paralimpiečiams siekti pergalių

Balandžio 26 d. Lietuvos paralimpinio komiteto būstinėje pasirašyta bendradarbiavimo sutartis tarp Lietuvos paralimpinio komiteto ir prekių ženklo „Vytautas“.

Šia sutartimi UAB „Birštono mineraliniai vandenys“ įsipareigojo skirti mėnesines stipendijas aštuoniems perspektyviems 2024 m. Paryžiaus ir 2026 m. Milano Kortinos paralimpinėms žaidynėms besiruošiantiems sportininkams: snieglentininkui Rapolui Micevičiui, triatlonininkui Ernestui Česoniui, šaulei Raimedai Bučinskytei, sprinteriui Danui Sodaičiui, maratonininkei Aušrai Garunkšnytei, plaukikui Edgarui Matakui, disko metikei Oksanai Dobrovolskajai, rutulio stūmikei Eivydei Vainauskaitei.

Lietuvos paralimpinio komiteto prezidentas, 2016 m. Rio de Žaneiro paralimpinių žaidynių čempionas Mindaugas Bilius džiaugiasi vis gerėjančiu verslo požiūriu į sportą, suteikiamu finansiniu ir moraliniu palaikymu. O paralimpinio sporto rėmimas, pasak jo, tai  – labai svarbus žingsnis, parodantis Lietuvos visuomenės brandą ir besikeičiantį požiūrį į žmonių su negalia sportą.

„Džiaugiuosi, kad Lietuvos verslas, remdamas paralimpinį sportą, mato to prasmę, nes verslo atstovų palaikymas paraatletams iš tiesų labai reikšmingas ir svarbus tiek finansiškai, tiek ir emociškai. Ypač malonu, kai mus palaiko tokie žinomi ir stiprūs  prekių ženklai kaip „Vytautas“. Dėmesys įkvepia ir dar labiau motyvuoja siekti geriausių rezultatų. Taip pat tai didina paralimpinio judėjimo sportininkų žinomumą“, – teigia M. Bilius.

Daugybė tyrimų rodo, kad žmonėms svarbu, kokias vertybes palaiko jų mėgstami prekių ženklai, todėl, pasak  mineralinio vandens „Vytautas“ prekių ženklo vadovės Aušros  Kupliauskaitės, svarbu parodyti, kad mineralinis vanduo, kurį geria kas antras lietuvis, yra socialiai atsakingas prekių ženklas.

„Paralimpinio judėjimo vizija yra suvienyti pasaulį per sportą. Prie šio siekio pasididžiuodamas prisideda „Vytautas“, kuris jau daug metų yra siejamas su sportu. Sportininkams šis mineralinis vanduo ypač naudingas, nes padeda atgauti per intensyvias treniruotes ir varžybas prarastus mineralus. Tikime, kad mūsų skirtos stipendijos paralimpiečiams bus ne tik finansinė parama, bet ir padrąsinimo simbolis siekti išsikeltų tikslų, nepaisant vidinių ar išorinių barjerų“, – sako A. Kupliauskaitė.

Atstovauti Lietuvai 2024 m. Paryžiaus paralimpinėse žaidynėse siekiantis triatlonininkas Ernestas Česonis džiaugiasi skirta stipendija, nes šiuo metu valstybės finansavimas sportininkams, dar neturintiems ypač aukštų laimėjimų, yra nepakankamas. Pasak sportininko, gauta stipendija suteiks jam daugiau galimybių treniruotis ir ruoštis paralimpinėms žaidynėms.  „Verslo dėmesys ne tik suteikia papildomos motyvacijos ir prasmės siekti dar didesnių tikslų, bet ir prisideda prie sportininkų žinomumo didinimo. Kai jaučiama tiek moralinė, tiek finansinė pagalba iš šalies, tuomet ir tikslai lengviau pasiekiami. Kita vertus, toks prekių ženklo „Vytautas“ pavyzdys gali įkvėpti ir kitus verslus sekti jų pavyzdžiu“, –  džiaugiasi E. Česonis.

Paralimpietė disko metikė Oksana Dobrovolskaja prisipažįsta seniai esanti ištikima mineralinio vandens „Vytautas“ gerbėja. Šio vandens sportininkės namuose prie lovos ant spintelės galima rasti ne tik prieš svarbias varžybas, bet ir prieš visas treniruotes. Pasak jos, tai – pats geriausias būdas atgauti sportuojant ar per varžybas organizmo prarastus mineralus. O skirta stipendija tik dar labiau sustiprino pasitikėjimą šiuo prekių ženklu ir suteikė daugiau jėgų ir motyvacijos ruoštis paralimpinėms varžyboms.

„Bet kokia parama – tiek finansinė, tiek moralinė – sportininkams yra labai reikalinga ir svarbi. Palaikymas, tikėjimas mumis, žiniasklaidos dėmesys suteikia dar daugiau motyvacijos, ryžto ir vidinio pasitikėjimo savo jėgomis. Jausdami palaikymą, jaučiame dar didesnę prasmę siekti savo tikslų“, – sako sportininkė.

Paralimpietė O. Dobrovolskaja jau suplanavo, kad gautą stipendiją skirs užsienio stovykloms, kuriose disko metikė ruošis paralimpinėms varžyboms.

Pasak Aušros Kupliauskaitės, mineralinis vanduo „Vytautas“ šia sutartimi įsipareigoja ne tik perspektyviausiems sportininkams skirti stipendijas, bet ir paremti mineraliniu vandeniu visus paralimpiečių renginius ir projektus, tokius kaip kasmetinė paralimpiečių stovykla „Paralimpinė viltis“, Olimpinė diena, Lietuvos paralimpinio komiteto spaudos konferencija ir kitus.

„Šiais  metais ketiname kurti bendrus komunikacijos projektus, kurie įkvėptų ir kitus, svajojančius apie sporto pasiekimus, bet galbūt kovojančius su įvairiais barjerais. Paralimpiečiai savo pavyzdžiu parodo, kad visi žmogaus pasiekimai priklauso nuo jo valios, atkaklumo ir, žinoma, įdėto darbo. Be viso to, labai svarbi sudedamoji sėkmės dalis – palaikymas“, – sakė mineralinio vandens „Vytautas“ prekių ženklo vadovė.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close