Susitikimas su poetu, rašytoju Alvydu Šlepiku

Balandžio 27 d. Stakliškių bibliotekoje vyko susitikimas su poetu, rašytoju Alvydu Šlepiku. Susitikimo metu netrūko juoko, rašytojas šmaikščiai pasakojo apie savo studijų laikus: „Norėjau studijuoti literatūrą, bet nepavyko įstoti. Pritrūko balų. Paragintas savo artimųjų, pamėginau nueiti į aktorinio meno studijas. Laukdamas su kitais atrankos dalyviais, išgirdau kaip visi intensyviai repetuoja. Tada pagalvojau „jau tokie negabūs čia susirinkę, kad aš tikrai esu čia lyderis“. Šiandien, net patį juokas ima, nes tie „negabūs“ yra mano geri draugai, iškilios ir gerai žinomos asmenybės“.

Nors Alvydo Šlepiko veikla ir kūryba yra labai plati, tačiau, autoriaus teigimu, geriausiai jis jaučiasi rašydamas.: „Literatūra nuo mokyklos laikų buvo man artima. Dar mokykloje rašiau eilėraščius, taip ir savo pirmuosius pinigus užsidirbau“. Pasiteirautas apie tolimesnius planus, rašytojas paatviravo, kad greitai turėtų pasirodyti jo naujausia apsakymų knyga. Smalsiems Stakliškių žmonėms labai norėjosi išgirsti nors truputį iš naujos knygos, todėl rašytojas perskaitė vieną iš knygoje esančių apsakymų.

Renginio metu Stakliškių gimnazijos mokiniai atliko muzikinę programą – pradinių klasių popchoras (vadovė Onutė Kamblevičienė) padainavo linksmų dainelių, aštuntos klasės mokiniai (mokytoja Dana Gecevičienė) skaitė ištraukas iš rašytojo knygų „Mano vardas – Marytė“, „Lietaus dievas ir kiti“, „Mano tėvas žūsta“, Prienų meno mokyklos Jiezno filialo jaunieji smuikininkai Vincentas Motiejauskas ir Dagnė Jonelytė, kartu su muzikos mokytoja Jevgenija Babikova atliko muzikinius kūrinius. Stakliškių seniūnijos seniūnė Nijolė Ivanovienė visus susirinkusius pasveikino su 23-čiąja Nacionaline Lietuvos bibliotekų savaite, pasidžiaugė vietos bibliotekininkių aktyviomis veiklomis, gražiomis iniciatyvomis, gerais ir prasmingais darbais.

Renginys organizuotas įgyvendinant projektą „Gurmanų restoranas. Dienos pietūs: Šviežia knyga“. Projektas iš dalies finansuojamas Lietuvos kultūros tarybos ir Prienų rajono savivaldybės.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close