Ar katėms galima duoti pieno?

Maistas šunims ir katėms yra vienas iš svarbiausių dalykų, norint puoselėti mylimo keturkojo sveikatą. Visgi, visuomenėje gausu įvairių mitų, susijusių su augintinių mityba. Vienas iš jų yra tai, jog katėms svarbu duoti pieno. Manoma, kad pastarasis turėtų būti kasdienio raciono dalimi. Tačiau, ar tai iš tikrųjų tiesa? Trumpas atsakymas – ne. Katėms pienas tikrai nėra reikalingas, ypatingai tuomet, kai kalbame apie tą, kuris atsiranda iš karvių. Iš tikrųjų, pastarasis gali netgi pakenkti.

Pienas katėms – kodėl tai kenksminga?

Be abejo, dalis žmonių tikriausiai mėgintų pasiginčyti – juk įpiltą pieną katė geria taip noriai, tad, kaip šis gali jai pakenkti? Tačiau tai, jog pastarojo skonis patinka Jūsų keturkojui dar nereiškia, kad tai yra geriausias pasirinkimas šio sveikatai. Iš tikrųjų, mumbo teigia, kad subalansuotas maistas katėms pilnai atstoja visas organizmui reikalingas medžiagas, todėl papildomai duoti pieno tiesiog nebėra prasmės. Be abejo, svarbu paminėti, jog čia kalbama ne apie specialius mišinukus arba motinos pieną mažyliams. Pastaruosius pravartu gerti tol, kol augintinis jau atsistoja ant kojų bei ima gyventi savarankiškai. Tačiau, dalis žmonių karvės pienu vaišina visus – tiek jaunus, tiek suaugusius katinus. Ir visgi, tai gali būti kenksmingas pasirinkimas. Kodėl?

Pirmiausiai dėl to, jog dauguma kačių netoleruoja laktozės. Pastarosios gausu būtent karvės pieno sudėtyje. Dėl šios priežasties, nuolatinis jo lakimas gali sukelti viduriavimą, pilvo skausmą ar vėmimą. Be to, jeigu katę maitinate jai įprastu maistu ir papildomai duodate lakti pieno, galite paskatinti nemažą svorio prieaugį ar net nutukimą, kas taip pat nėra naudinga pastarosios sveikatai.

Kaip tuomet palepinti katę?

Visiškai suprantama, jog dauguma žmonių katėms pieno duoda tik iš teigiamų paskatų, pavyzdžiui, norėdami palepinti mylimą augintinį. Visgi, nepamirškite, kad rinkoje gausu specialių skanėstų bei konservų, kurie bus gerokai naudingesni. Nemažai pasirinkimo siūlo elektroninė parduotuvė Mumbo. Tad, galite įsigyti tai, kas labiausiai atspindės Jūsų bei mylimo keturkojo norus – čia gausu skirtingų sudėčių, gamintojų, kainų ir kitų ypatumų.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close