Kada rekomenduojama keisti tepalo filtrą?

Išskyrus elektromobilius, visi kiti automobiliai (įskaitant jūsų hibridą) turi alyvos filtrą ir jų gedimai gali būti rimta problema. Kalbant apie įprastinę techninę priežiūrą, variklio alyvą ir alyvos filtrą reikia keisti dažniau nei bet ką kitą transporto priemonėje. Taip, net jūsų padangos. Visada buvo diskutuojama, kaip dažnai tai būtina, ir visada bus, nes tai priklauso. Bendra taisyklė yra 10 000 kilometrų tarp alyvos keitimo, tačiau tai priklausys nuo transporto priemonės amžiaus, naudojimo ir gamintojo reikalavimų.

Ką veikia alyvos filtras?

Nuo sudėtingų klimato kontrolės sistemų iki vienkartinių veido kaukių – filtrai naudojami visur ir turi vieną tikslą – neleisti daiktams patekti į kitą pusę. Tai gali būti bet kas – nuo didelių dulkių zuikių iki kelių mikronų dalelių, priklausomai nuo to, kas yra apsaugota. Dėl šios priežasties filtrai suprojektuoti panašiai, sujungiant kelis popieriaus, audinio ir (arba) kitų medžiagų sluoksnius, kad tam tikros dalelės neprasiskverbtų. Automobilyje alyvos filtras sulaiko šiuos teršalus ir neleidžia jiems cirkuliuoti per variklį. Be alyvos filtro nešvarumai ir kitos dalelės, daug mažesnės už plaukų sruogą, gali laisvai patekti į variklio agregatą ir sukelti žalą dėl kamščių ir kitų šiukšlių. Jei variklio dalys negali judėti, nejudės ir transporto priemonė. Alyvos filtrai ne tik tvarko atliekas, bet ir palaiko alyvos srautą. Be to, filtrai gali sugerti tik ribotą kiekį teršalų. Kai alyvos filtras yra prisotintas, jo efektyvumas prarandamas, todėl jūs turite neapsaugotą variklį.

Kaip ir viskas, kas susiję su transporto priemone, jūsų rida skirsis atsižvelgiant į tai, kaip dažnai keisti alyvą. Dažnis priklauso nuo daugelio veiksnių (o ne nuo to, ką sako vietinės alyvos keitimo parduotuvės ženklas). Transporto priemonės amžius, kelio sąlygos, rida ir vairavimo įpročiai turi įtakos tam, kaip dažnai reikia priežiūros. Daugeliui automobilių savininkų pakanka laikytis gamintojo rekomenduojamo alyvos keitimo intervalo, kuris paprastai yra apie 10 000 kilometrų. Be to, daugelyje naujesnių transporto priemonių yra įmontuoti priežiūros priminimai. Jei nesate tikri, ar laikytis ridos taisyklės, ar kalendoriaus grafiko (jei nuvažiuojate mažiau nei metinis vidurkis 20 000 kilometrų), patikrinti alyvos eksploatavimo trukmės monitorių yra saugu ir, jei yra, paprastai jį galima rasti per prietaisų skydelio nustatymus arba transporto priemonės techninės priežiūros / aptarnavimo / profilio meniu jutikliniame ekrane.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close