Automobilio turbinos keitimas, ką reikia žinoti?

Turbokompresoriaus keitimas yra darbas, kurį dauguma žmonių gali atlikti per savaitgalį, turėdami keletą paprastų mechaniko įgūdžių ir pagrindinių įrankių. Tačiau reikia atsiminti keletą dalykų. Šiame straipsnyje kalbėsime apie gedimo turbinos požymius, gedimo priežastis ir svarbiausius patarimus. Nesvarbu, ar turite benzininį, ar dyzelinį variklį, turbokompresorius yra neatsiejama visos programos dalis. Tačiau dėl tam tikrų priežasčių turbokompresorius gali sugesti arba netikėtai sugesti. Nors pakeisti turbokompresorių nėra sunku, šis procesas reikalauja šiek tiek kantrybės, patirties ir daugybės įrankių. Be to, turbokompresoriaus keitimo procedūros įvairiose transporto priemonėse skirsis. Tai taip pat priklauso nuo variklio tipo arba nuo to, ar turite reikalų su dyzeliniu automobiliu ar sunkvežimiu.

Kokie yra sugedusio turbokompresoriaus požymiai ir simptomai?

Turbokompresoriai yra priverstinės indukcijos, turbinos varomas įrenginys, kuris pumpuoja papildomą orą variklio viduje. Turbinos varomos turbinomis, kurios sukasi per variklio išmetamąsias dujas. Kalbant apie vidaus degimo variklius, daugiau oro reiškia daugiau galios. Priversdamas variklį nuryti daugiau suslėgto oro (ir degalų), variklis sukuria didesnę galią ir sukimo momentą. Kadangi pagrindinė turbokompresoriaus funkcija yra gaminti daugiau galios, sugedus ar sugedus turbokompresoriaus varikliui trūksta galios ir pagreičio. Jei jūsų automobilis įsibėgėja lėčiau nei anksčiau, gali kilti problemų su bloga turbina. Šviečia variklio tikrinimo lemputė. Daugeliu atvejų sugedęs ar sugedęs turbokompresorius užsidegs kontrolinė variklio lemputė arba variklio įspėjamoji lemputė konsolėje. Tačiau variklio patikrinimo lemputė gali reikšti daug dalykų.

Garsūs triukšmai po gaubtu

Ar girdite stiprų garsą po variklio dangčiu, kai spaudžiate dujų pedalą ir greitinate automobilį? Arba girdite aukštą verkšlenimą, kai variklis sukasi? Tai turbinos garsas. Didelius garsus sukelia turbo guolių tepimo trūkumas. Dėl nedidelių įtrūkimų turbinos korpuse alyva gali patekti į išmetimo sistemą. Kai taip nutinka, problema pasireiškia storais išmetamųjų dujų stulpeliais. Tai taip pat blogos turbinos ženklas. 5 dalykai, kuriuos reikia atsiminti keičiant turbokompresorių. Kovojate su bloga turbokompresoriumi? Tai ne pasaulio pabaiga. Štai keletas svarbių patarimų, kuriuos reikia atsiminti keičiant turbiną savo automobilyje.

Įsigykite tinkamą dalį

Nesvarbu, ar perkate originalios įrangos gamintoją, pakaitinę ar antrinės rinkos dalį. Svarbiausia yra nusipirkti tinkamą turbiną savo automobiliui. Netinkamos dalies montavimas gali sukelti rimtų pasekmių. Išimkite iš variklio seną turbokompresorių ir patikrinkite vardinę lentelę. Prieš pirkdami naują t, turėtumėte nustatyti turbo modelį, dalies numerį ir (arba) automobilio dalių numerį

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close