Kaip elgtis su mediniais lauko baldais, kad jie būtų ilgaamžiai?

Mediniai lauko baldai yra graži puošmena bet kuriam sodui, kiemui ar lauko erdvei. Tačiau tinkamai neprižiūrimi jie silpsta, yra, lūžta ir netenka savo grožio. Taip daugiausiai yra dėl saulės, lietaus ir vėjo poveikio. Norėtume pasidalinti geriausiais patarimais, kaip elgtis su mediniais lauko baldais, kad jie tarnautų ilgus metus.

Kodėl priežiūra lauko baldams apskritai reikalinga?

Norint išsaugoti medinių lauko baldų grožį ir prailginti jų tarnavimo laiką, būtina priežiūra. Neapsaugotą medieną gali pažeisti gamta ir kenkėjai. Mediena taip pat gali išdžiūti, deformuotis ar įtrūkti ir prarasti natūralią spalvą.

Lauko medienos aliejus padeda išvengti šių problemų, nes sukuria apsauginį sluoksnį, kuris apsaugo medį nuo UV spindulių, drėgmės ir parazitinių kenkėjų daromos žalos. Tinkama priežiūra taip pat ilgainiui padeda sutaupyti pinigų, nes sumažina brangaus remonto ar keitimo poreikį.

Kaip tinkamai saugoti medinius baldus lauke?

Norėdami užtikrinti, kad jūsų mediniai lauko baldai tarnautų ilgus metus, turėtumėte laikytis keleto patarimų.

1. Valykite. Naudokite minkštą šepetį ir šiltą vandenį su muilu (arba kuo neutralesnį ploviklį) kad kruopščiai išvalytumėte baldus. Nuplaukite juos su slėgiu ir leiskite visiškai išdžiūti.

2. Šlifavimas/šveitimas. Baldų paviršių nušveiskite, kad pašalintumėte nešvarumus, senus dažus, apdailą ar nelygumus. Šlifavimas taip pat padeda atverti medienos tekstūrą, kad geriau įsigertų alyva.

3. Alyvuokite. Šepetėliu arba skudurėliu tolygiai užtepkite alyvą ant baldų. Įsitikinkite, kad alyva tepama medienos tekstūros kryptimi. Leiskite aliejui įsigerti kelias minutes, tada nuvalykite perteklių švaria šluoste. Šį procesą kartokite kas 1-2 metus.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close