Kokiomis savybėmis pasižymi Eko oda?

Kiekvienas, kuris perka namą, nori jį įrengti viskuo, kas geriausia, tiesa? Juk būtent šiame kampelyje praleisite nemažą savo laiko dalį, ir nieko svarbiau, kad ši erdvė būtų kuo jaukesnė, kad joje galėtumėte mėgautis geru laiku.

Pastaruoju metu šiuolaikiniams gaminiams, kurie bando konkuruoti su natūralia oda, rinkoje pasirodė daug naujų sintetinių medžiagų. Taigi atsirado gaminių iš naujo universalaus audinio, pažymėto „eko“, o tai reiškia ekologišką medžiagą.

Eko oda ilgą laiką neturėjo konkurentų, o pastaruoju metu Eko oda pasirodė modernių gaminių rinkoje. Jis absorbavo visus natūralios ir dirbtinės medžiagos privalumus.

Eko odos panaudojimas

Eko oda yra elastinga, puikiai praleidžia orą, nesukelia alerginių reakcijų ir neturi nemalonaus kvapo. Ekologinė oda – tai naujausių technologinių patobulinimų gaminys iš tam tikros rūšies dirbtinės odos. Šios medžiagos sudėtis turi poliuretano sluoksnį, esantį ant audinio pagrindo, kuris yra 100% medvilnė ir primena natūralią odą. Šios medžiagos yra labai panašios ir ekspertai ne visada randa skirtumų. Eko odai poliuretanas naudojamas kaip plėvelės danga. Jis turi sudėtingesnę struktūrą nei PVC. Visos norimos savybės susidaro vykstant polimero cheminei sintezei, todėl papildomų plastifikatorių naudoti nereikia.

Pagrindinė tokios medžiagos savybė yra oro pralaidumas, kuris pasiekiamas formuojant daugybę mikroporų, kurios prasiskverbia į plėvelę. Dėl to oras ir vandens garai perduodami ir vanduo negali praeiti. Dirbtinė oda skirstoma į keletą tipų: oda galanterijai, oda drabužių gamybai, batų gamybai skirta oda, baldų apmušalų eko oda, kuri turi techninę paskirtį.

Norėdami suprasti, kas geriau – Eko oda ar dirbtinė oda, pažvelkime į Eko odos gaminių naudojimo privalumus:

  • optimalus kainos ir kokybės santykis;
  • platus dydžių asortimentas, o tai labai patogu gaminant baldus;
  • gamybos procesas yra pigesnis, mažiau pavojingas aplinkai ir humaniškas;
  • platus spalvų pasirinkimas;
  • mažas higroskopiškumas, kuris padidina gatavų gaminių iš ekologiškos odos našumą;
  • puikios elastingumo savybės;
  • didelis atsparumas saulės spinduliams – juodas gaminys iš eko odos gali ilgai išbūti saulėje ir neblunka;
  • puikus atsparumas šalčiui.

Eko oda pasižymi lankstumo savybėmis, kurių dėka audinys puikiai lankstosi ir gali įgauti reikiamas formas. O svarbiausias dalykas yra psichologinis faktorius, kuriame nesukeliamas skausmas gyvūnams.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close