Birštono pėsčiųjų ir dviračių viadukas – sėkmingiausias 2022 m. susisiekimo projektas regionuose

Penktadienį Kaune, pirmą kartą vykstančiuose Lietuvos vietinio ir atvykstamojo turizmo apdovanojimuose, sėkmingiausiu 2022 m. projektu, atvėrusiu naujas susisiekimo galimybes regionuose, buvo išrinktas Birštono pėsčiųjų ir dviračių viadukas. Nugalėtoją išrinko komisija, sudaryta iš turizmo profesionalų ir LR susisiekimo viceministro.

Balandžio 21 d. Kauno Žalgirio arenos amfiteatre vyko pirmą kartą rengiama paroda „Atostogos Lietuvoje“ bei Lietuvos vietinio ir atvykstamojo turizmo apdovanojimai P.I.P.A. (profesionalų išrinkti, pasiūlyti atostogautojų), kuriuos organizuoja turizmo srityje dirbantys profesionalai. Oficialios ceremonijos metu apodvanoti vietinio turizmo ir infrastruktūros objektai bei renginiai, kurie, keliaujant po Lietuvą, nusipelnė atskiro paminėjimo ir rekomendacijų. 2022 m. sėkmingiausiu projektu, atvėrusiu naujas susisiekimo galimybes regionuose, paskelbtas Birštono pėsčiųjų ir dviratininkų tiltas per magistralinį kelią Vilnius–Marijampolė.

„Nepaprastai džiugu būti nominuotiems pirmą kartą rengiamuose apdovanojimuose ir juose laimėti. Birštono kurorte pirmenybę teikiame saugiam eismui, pėstiesiems, dviračiams, ekologiškam transportui. Šis naujojo viaduko, sujungusio dvi Birštono miesto dalis, laimėjimas yra mūsų nuoseklaus darbo rezultatas. Dėkoju už įvertinimą“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo Birštono savivaldybės vicemeras Edvardas Citvaras.

Per A-16 magistralinį kelią Vilnius–Marijampolė dviratininkams ir pėstiesiems nutiestas viadukas veikia nuo 2022 m. rugpjūčio mėnesio. Jis sujungė dvi perskirtas Birštono miesto dalis, todėl gyventojams ir turistams tapo saugu ir patogu nukeliauti iš vienos miesto pusės į kitą, nekertant judraus kelio. Birštono savivaldybė šiuo metu tvarko viaduko prieigas: rekonstravo sodų bendrijos gatvę, vedančią link viaduko, sujungia Bokšto alėjos taką su esamais ir naujais pėsčiųjų ir dviračių takais, o takus pritaiko žmonėms su negalia, įrengiant jų dangų taktilinius paviršius ir apšvietimą.

Šiai nominacijai taip pat buvo pasiūlyti kiti nominantai: ilgiausias Lietuvoje pėsčiųjų tiltas Biržuose (525 m), kuris jungia miesto centrą ir Astravo dvarą; Palanga-Šventoji dviračių takas; Lazdijų r. savivaldybės teritorijoje veikiantis nemokamas viešasis transportas. Nominacijų nugalėtojus pagal pateiktas keliautojų kandidatūras išrinko turizmo profesionalų komisija ir LR susisiekimo viceministras Mindaugas Tarnauskas, laimėtojams įteiktos atminimo statulėlės.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close