Neblaivūs vairuotojai – vis dar aktuali problema

Alytaus apskrities policijos pareigūnai aktyviai vykdo prevencines priemones ir akcijas neblaivių vairuotojų kontrolei visoje apskrityje. Vakar Prienų mieste ir rajone organizuoto reido metu buvo patikrinta apie 1400 vairuotojų, pradėtos 6 administracinės teisenos vairuotojams. Pirmaisiais mėnesiai pareigūnai jau įgyvendino 41 policinę priemonę, skirtą neblaivų vairuotojų kontrolei ir toliau tęsia patikras visuose apskrities miestuose ir apylinkėse.

Apžvelgiant pirmąjį šių metų ketvirtį reikia paminėti, kad buvo registruota 20 eismo įvykių, kurių kaltininkai – apsvaigę nuo alkoholio ir prie automobilio vairo sėdę asmenys. Šiuo laikotarpiu Alytaus apskrities policijos pareigūnai pradėjo 61 ikiteisminį tyrimą dėl transporto priemonės vairavimo esant sunkiam girtumui ir sulaikė 146 neblaivius vairuotojus (17 iš jų neturėjo teisės vairuoti, o 11 asmenų buvo „pagauti“ pakartotinai už tą patį nusižengimą).

Norime atkreipti piliečių dėmesį, kad policijos pareigūnų organizuojamos akcijos vykdomos ne siekiant nubausti, o užkirsti kelią tragiškoms avarijoms. Juk neblaivaus asmens automobilis atsitrenkęs į medį ar kelio ženklą, kai tiesiog apgadinama jam priklausanti transporto priemonė neatrodo skaudus incidentas, tačiau kaip būtų jeigu šaligatviu tuo metu eitų grupelė vaikų ar šeima su augintiniu.

Prašome visų saugoti save ir kitus, nevairuoti apsvaigus nuo alkoholio ir pastebėjus keistai kelyje manevruojantį automobilį informuoti policijos pareigūnus.

Saugių pavasario kelionių!

Alytaus apskr. VPK informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close