Naminio majonezo gamybos repeticija: išmokę dabar, užtruksite vos kelias minutes ir sutaupysite

Marginti kiaušiniai ir majonezas – tikriausiai, yra du dalykai, be kurių neįsivaizduojamas Velykų stalas. Ir nors majonezo parduotuvėse galima rasti pačių įvairiausių rūšių – verta išbandyti naminį. Jam pasigaminti prireiks vos trijų pagrindinių ingredientų: kiaušinio trynių, aliejaus ir prieskonių, o jį ruošiant užtruksite vos kelias minutes ir, netgi, sutaupysite. Parduotuvėse vidutinė majonezo kaina už litrą yra maždaug 9–10 eurų, tuo tarpu namuose tokį kiekį galima pasigaminti ir už mažiau nei 6 eurus.

Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad majonezo pasiūla parduotuvėse yra išties plati, o savo pardavimų piką majonezas pasiekia Velykiniu laikotarpiu.

„Parduotuvėse siūlome gausų majonezo asortimentą: nuo įprasto, klasikinio iki veganiško. Rinkdamiesi majonezo rūšį pirkėjai dėmesį atkreipia ir į kainą, ir gamintoją. Daugiausiai šio padažo parduodame per didžiąsias metų šventes, o ypač – Velykas, kurių stalas be majonezo neįsivaizduojamas“, – pasakoja V. Budrienė.

Suvartoti reikėtų greitai

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ atstovė, sako, kad majonezą lengvai pasigaminti gali kiekvienas, o jam paruošti užtenka namuose dažnai visuomet turimų ingredientų.

„Tam, kad šis padažas būtų nepaprasto skonio – jį ruošiant svarbiausia pasirinkti kuo šviežesnius kiaušinių trynius ir kuo kokybiškesnį aliejų. Naminiam majonezui gaminti geriausia yra rinktis alyvuogių aliejų, kuriame gausu mononesočiųjų riebalų rūgščių. Tačiau jis turi savitą skonį, kuris kai kuriems gali ir nepatikti, todėl šis padažas paprastai yra gaminamas iš neutralaus skonio aliejaus: pavyzdžiui, rapsų ar saulėgrąžų“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Ieškant ryškesnių skonių, naminį majonezą galima gardinti įvairiausiomis žolelėmis, česnaku, citrinų sultimis ar actu, garstyčiomis. V. Juodkazienė pasakoja, kad majonezą namuose pasigaminti užtrunka vos 10 minučių. Visgi, didelio šio padažo kiekio pasiruošti iš anksto nerekomenduojama, mat šviežią majonezą suvartoti reikėtų vos per 3 dienas.

Naminis majonezas – pigesnė alternatyva

Naminis tradicinis majonezas. Naminį majonezą pasigaminti dar ir labai nebrangu, o gaminant nedidelį kiekį majonezo jam pagaminti išleisite mažiau nei eurą. Naminiam majonezui reikės: kiaušinio trynio, arbatinio šaukštelio garstyčių, 150 ml saulėgrąžų aliejaus, žiupsnelio druskos, 1/2 arbatinio šaukštelio pipirų, arbatinio šaukštelio acto.

Gaminimo eiga. Pirmiausiai į nedidelį dubenį supilkite kiaušinio trynį. Į tą patį indą įpilkite šaukštą aliejaus ir garstyčių. Rankiniu maišytuvu, sukamaisiais judesiais sumaišykite indo turinį palaipsniui į indą pilant aliejų. Kai tik mišinys sutirštės ir įgaus majonezo tekstūrą, viską pagardinkite druska ir pipirais. Baigdami ruošti majonezą, į masę įmaišykite acto.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close