A. Lolat pasiekė pasaulio Gineseso rekordą – tai pirmas toks atvejis Lietuvos istorijoje

Balandžio 4 d. Ajana Lolat savo socialiniame tinkle pasidalino džiugia žinia: „Mes turime Gineso rekordą! Pirmą kartą istorijoje pasiektą žmogaus su negalia“. Atkakli mergina tapo ilgiausią atstumą su ramentais per mažiau nei 10 valandų įveikusiu žmogumi pasaulyje, per šį laiką ji nuėjo beveik 15 kilometrų. Rekordo patvirtinimas truko maždaug pusę metų.

„Džiaugiuosi, kad galėsime judėti pirmyn. Sveikinu savo šalį, nes mūsų istorijoje to dar nebuvo, žmonės su negalia dar nebuvo pasiekę Gineso rekordo, todėl didžiuojuosi, kad padariau kažką gražaus dėl Lietuvos“, – emocijų neslėpė pasaulio Gineso rekordininkė.

Tiesa, mergina atviravo – baiminosi, jog žygį teks kartoti, todėl dabar jaučia palengvėjimą. Anot jos, visus šiuos pusę metų ji tiesiog laukė – įprastai net ir pritrūkus įrodymų duomenys nėra tikslinami, rekordas tiesiog atmetamas. „Labai bijojome, nes reikalavimai labai sudėtingi, vaizdo įrašai turi būti nepertraukiami, liudininkų parodymai vertinami, trasa matuota milimetrų tikslu, yra daugybė reikalavimų. Tik apie trečdalis rekordų yra patvirtinama, todėl bijojome, kad žygį teks kartoti“, – sakė ji.

Iš pirmo žvilgsnio neįmanoma pasiekusi mergina ragina neatidėlioti svajonių, tiesiog imti ir daryti. „Nereikia nei tikėti, nei netikėti. Kai darai, pasimiršta visos dvejonės, tu tiesiog mėgaujiesi. Aš linkiu išsirinkti tai, ką tikrai norisi darytis ir atrasti tai, kas asmeniškai svarbu. Kadangi man šunys asistentai nėra projektas, o visas gyvenimas, man negaila nei per naktį žygiuoti, nei daryti beprotiškus dalykus“, – sako mergina.

A. Lolat planuose naujas žygis aplink Lietuvą, jis planuojamas kitų metų pavasarį, šiuo metu dėliojamos pasiruošimo detalės. Šiuo žygiu bus dar kartą siekiama atkreipti į žmonių su negalia teises.

Savo iššūkių kupiną žygį Verkių parke A. Lolat kartu su savo šunimi Mulan bei jas lydinčia komanda įveikė spalį. Pavadindama žygį „Hike for dreams“ (lietuviškai – „Svajonių žygis“) mergina pabrėžė, kad žmonės su negalia yra stiprūs, turi svajonių ir jas pildo.

Šio žygio tikslas buvo suvienyti negalią turinčius ir jos neturinčius žmones siekti svajonių bei paskleisti žinią apie šunų asistentų poreikį Lietuvoje. Mergina siekė surinkti lėšų tam, kad Lietuvoje būtų parengta ir įtvirtinta šunų asistentų žmonėms su negalia rengimo sistema.

Dėl lėšų trūkumo siekiant rekordo merginos komanda viską fiksavo patys, todėl Ajana viso žygio metu buvo filmuojama, kas keturias valandas prie jos prisijungdavo po du nepriklausomus liudininkus, kurie viską fiksavo, reikėjo užpildyti daug dokumentų, o trasą išmatuoti turėjo geodezininkai.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close