Pagal ką pasirinkti žvejybinę valtį?

Žvejybinė valtis – senas išradimas, kuris žuvims gaudyti naudojamas jau daugiau nei 5000 metų. Iki šių dienų įsigyti žvejybos valtį yra beveik kiekvieno žvejo svajonė. Tačiau tai taip pat yra nemažos išlaidos, kurios dažnai ilgai atidėliojamos. Todėl į pasirinkimą, kokią žvejybinę valtį pirkti, reikėtų žiūrėti rimtai, kad pinigai nebūtų iššvaistyti veltui. Renkantis valtį svarbu atkreipti dėmesį į jos stabilumą ir patogumą bei naudojimo saugumą.

Kokia žvejybos valtis bus optimalus pasirinkimas?

Žvejybines valtis gamina daugybė gamintojų. Pramonė gana sparčiai auga, tačiau kaip neprofesionalui žinoti, kuri žvejybinė valtis jam geriausiai tiks? Svarstant, kokią valtį pirkti, pirmiausia reikia atkreipti dėmesį į tai, kad yra daug skirtingų jų tipų. Žinoma, visi žino, kad skiriamos kajutinės ir atviros valtys žvejybai. Jei valtį daugiausia naudosite geru oru, tuomet tinka atviras modelis. Ilgesnėms kelionėms su nakvyne, pavyzdžiui, šeimos atostogoms, labiau tiktų uždaras kajutės modelis.

Valtys taip pat gali būti klasifikuojamos pagal medžiagą, iš kurios jos pagamintos. Šiuo atveju jas galima skirstyti į laminuotas pripučiamas, medines ir aliuminines valtis. Laminuotos valtys yra ypač populiarios dėl didelio patvarumo, mažų priežiūros reikalavimų ir nedidelio svorio. Taip pat turėtumėte apsvarstyti, kaip plaukiosite vandenyje. Žinoma, su mažesnėmis valtimis galite pasikliauti savo rankomis ir irklų jėga, tačiau didesniems poreikiams jau yra sprendimas – motorizuotos žvejybinės valtys.

Patariama atsižvelgti ir į įvairius aspektus, pavyzdžiui, valties ilgį ir plotį, kad buvimas joje būtų komfortiškas. Žinoma, kuo didesnė valtis, tuo saugiau jausitės.

Kokia žvejybos valties paskirtis? Kur ji bus naudojama dažniau?

Rinkdamiesi žvejybos valtį, pirmiausia užduokite klausimą, kaip planuojate ją naudoti. Vienos valtys geriau tinka žvejoti ramaus vandens telkiniuose, o kitos – upėse ir jūrose. Plokščiadugnės žvejybinės valtys puikiai tiks plaukioti nedideliuose vandens telkiniuose, kur aplink bus miškingų vietovių (jos apsaugos nuo vėjo). Kita vertus, jei žvejojama dideliame vandens telkinyje ar net jūroje, yra rekomenduojama rinktis didesnes valtis su profiliuotu dugnu. Atminkite, kad vanduo yra didelė stichija, o saugumas yra svarbiausias aspektas žvejojant iš valties.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close