Kiek laiko užtrunka kadastriniai matavimai?

Kiekvienas žemės sklypo savininkas anksčiau ar vėliau susiduria su problema, kaip teisingai pažymėti savo teritorijos ribas ir jos vietą. Kaip išduodami visi kadastrinės registracijos dokumentai? Veiksmai, kuriuos kadastro inžinierius atliks su jūsų žemės sklypu, bus suskirstyti į du etapus.

Pirmasis etapas prasideda geodeziniais darbais teritorijoje

Šios veiklos metu inžinierius turi surinkti reikiamus duomenis apie jūsų sklypą. Specialistas atliks kadastrinius matavimus, kad teisingai nustatytų jūsų sklypo ribas. Remiantis surinktais duomenimis, vėliau sudaromi tam tikri dokumentai:

  • teritorijos tyrinėjimo aktas,
  • ribų planas,
  • techninis planas.

Visi šie dokumentai, kaip reikiamo dokumentų paketo dalis, bus perduoti atitinkamoms organizacijoms. Geodeziniuose matavimuose kadastro inžinieriai naudoja specializuotą didelio tikslumo įrangą, GPS. Tai padeda sėkmingai susidoroti su būsimomis užduotimis.

Antrame etape kadastro specialistas turės apdoroti visą surinktą informaciją

Tada jis surašo dokumentus ir pateikia juos įgaliotoms institucijoms, atliekančioms kadastrinę registraciją.

Šių etapų terminai yra skirtingi. Pradinis darbo etapas gali užtrukti porą valandų. Kitas gali užtrukti kelias savaites. Darbo laiką įtakoja objekto specifika ir atliekamų darbų kiekis. Daugiau informacijos rasite internete.

Tyrimų įmonės paslaugų rūšys

Šiandien kadastrinių matavimo įmonės teikia platų paslaugų spektrą. Visų pirma, tai yra nuosavybės teisės į savo žemę įregistravimas. Pasitaiko atvejų, kai savininkai savo žemę valdo tik formaliai. Pagal galiojančius teisės aktus reikia registruotis.

Statybos metu neišvengiami kadastriniai darbai, surinkti nuosavybę patvirtinančių dokumentų paketą. Tais atvejais, kai turi būti padalijamas žemės turtas arba keli sklypai sujungiami į bendrą. Tais atvejais, kai jūsų žemėje yra pastatų, įskaitant ir nebaigtus statyti, reikalingas techninis planas. Norint juos išbraukti iš registro, būtina surašyti patikrinimo aktą.

Kaip tai vyksta?

Žemės sklypo ribų patikslinimas (matavimas) yra kadastriniai darbai, įskaitant: geodezinių matavimų atlikimą sklype (tikslių sklypo koordinačių nustatymas žemėje); kadastro inžinieriaus ribų plano parengimas; sienų su kaimynais derinimas ir suderinto sienų plano pateikimas.

Kokia klaida priimtina atliekant apžiūrą?

Kartais ginčas su kaimynais gali kilti dėl poros centimetrų žemės. Tokiu atveju į teismą kreiptis nereikia. Matuodamas specialistas numato klaidos galimybę. Taip yra dėl naudojamos geodezinės įrangos tikslumo, naudojamo matavimo metodo ir specialisto kvalifikacijos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close