Koks yra greičiausias krovinio pergabenimo būdas?

Pastaruoju metu technologijų evoliucija ir globalizacija radikaliai pakeitė pasaulį, daugiausia sulaužydama anksčiau neįveikiamas sienas. Dėl šio proceso krovininis transportas turėjo prisitaikyti prie šios naujos realybės. Prieš kalbant apie krovinių gabenimo būdus, svarbu paminėti, kad geriausias prekių gabenimo būdas priklauso nuo daugelio susijusių veiksnių. Todėl nėra standarto, kuris apibrėžtų, kad tas ar kitas variantas yra geresnis visose situacijose.

Transporto būdas labai priklauso nuo vežamo krovinio tipo ir kiekvieno šalies regiono pasiekiamumo sąlygų. Šia prasme gali būti, kad įmonė yra labiau suinteresuota naudoti multimodalinį transportą. Taip yra todėl, kad multimodalinis transportas yra kelių transporto rūšių derinys, siekiant efektyviausio ir greičiausio būdo atlikti logistines operacijas. Taigi, norint atlikti tokio tipo transportą, būtinas atkaklus planavimas. Būtina nustatyti operacijų sinchroniškumą ir užtikrinti proceso kokybę bei efektyvumą.

Ką analizuoti renkantis idealų savo verslui transportą?

Prieš pasirenkant tinkamiausią krovinių vežimo rūšį, būtina detaliai išanalizuoti kai kuriuos logistinės veiklos sėkmę lemiančius veiksnius. Taip yra todėl, kad pristatymo laikas ir transportavimo saugumas yra svarbūs sėkmės veiksniai.

  • Pristatymo laikas

Tai labai svarbus ir lemiamas veiksnys renkantis krovinio transportavimo būdą. Taip yra todėl, kad kiekviena paklausa turi specifinį poreikį, kurį reikia patenkinti. Pavyzdžiui, greitai gendančius produktus reikia pristatyti greičiau. Kitos prekės priklauso nuo iš anksto nustatyto pristatymo laiko. Dar kiti turi būti pristatyti skubiai, kuriems reikia greitesnio transportavimo. Jei reikia greitesnio pristatymo, labiausiai rekomenduojamas krovinių gabenimas oru, tinkantis tiek skubioms, tiek didelės ekonominės vertės siuntoms.

  • Transporto saugumas

Tai neabejotinai svarbus faktas, siekiant užtikrinti, kad krovinys į paskirties vietą pasiektų puikios būklės ir sutartu laiku. Iš visų krovinių vežimo rūšių saugiausios yra kelionės lėktuvu, be to, kad jos yra greitesnės, jose labai mažas apiplėšimų, vagysčių ar kitų nelaimingų atsitikimų skaičius.

  • Vežamo krovinio kiekis

Kalbant apie gabenamo krovinio apimtį, ypatingas dėmesys turi būti skiriamas Jūsų įmonei tinkamiausio gabenimo būdo parinkimui. Taip yra todėl, kad krovinio matmenys jau rodo tinkamiausią transporto rūšį.

Oro transportas siūlo trumpiausią pristatymo laiką, per vieną kelionę gali pervežti vidutiniškai 50 tonų prekių. Lyginant, tai prilygtų 10 sunkiasvorių sunkvežimių, o tai užtruktų dešimt kartų ilgiau.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close