Judesio jutiklių įrengimo namuose ar įmonėse privalumai

Apšvietimo ir signalizacijos sistemose vis dažniau naudojami judesio jutikliai, kurie inicijuoja atitinkamus veiksmus, kai jų veikimo zonoje aptinkamas judesys. Išsiaiškinkime, kokių yra tokių jutiklių tipų, kur ir ar verta juos įrengti savo namuose ar įmonėje?

Kas yra judesio jutiklis?

Judesio jutiklis, dar vadinamas judesio detektoriumi, yra prietaisas, kuris savo veikimo zonoje aptinka įvairią veiklą. Detektoriaus veikimas pagrįstas įvairių rūšių technologijomis, įskaitant ultragarsą, infraraudonąsias bangas arba mikrobangas.

Dažniausiai tokie judesio davikliai naudojami apšvietimui įjungti arba įsibrovėlio signalizacijai inicijuoti. Jie gali būti naudojami ir kitais tikslais, pavyzdžiui, įjungti vandens tekėjimą tualete, kai naudotojas išeina iš kabinos.

Judesio jutiklių tipai

  • Atsižvelgiant į jų veikimo principą, galima išskirti tris pagrindinius judesio jutiklių tipus. Tai yra:
  • ultragarso judesio jutiklis – jie siunčia ir priima ultragarso bangas iš aplinkos,
  • mikrobangų judesio jutiklis – jie siunčia ir priima elektromagnetines bangas naudodami Doplerio radarą,
  • infraraudonųjų spindulių judesio jutiklis – aptinka pokyčius, vykstančius tik infraraudonojoje spinduliuotėje.

Taip pat yra judesio detektorių tipų, kurie naudoja skirtingus veikimo principus, kad padidintų judesio aptikimo aplinkoje jautrumą.

Judesio jutiklių privalumai

Judesio jutiklis jau yra pagrindinė išmaniųjų namų sistemų sudedamoji dalis. Šis sprendimas vis dažniau pasirenkamas žmonių, kurie iki šiol buvo uždari naujiems technologiniams sprendimams. Namų koridoriuose ar kieme įrengti judesio jutiklio LED žibintai yra patogus būdas apšviesti kelią naktį, nes norint patekti į namus, nebereikia tamsoje ieškoti šviesos jungiklio. Šviesa įsijungia pati, kai aptinka judesį priešais duris.

Šis prietaisas puikiai kontroliuoja šviesą ir įjungia ją tik tada, kai jums jos reikia. Šviesa priešais jūsų lauko duris ar garažą neturi būti įjungta visą naktį. Tai gerokai sumažins jūsų sąskaitas už elektros energiją. Be to, mažiau bus naudojama ir šviestuvo lemputė, todėl gerokai pailgės jos tarnavimo laikas.

Judesio detektorius ne tik patogus ir taupantis pinigus, bet ir užtikrinantis jūsų saugumą namuose ar įmonės teritorijoje įtaisas. Daugelis žmonių negalvoja apie galimus įsilaužėlius, kol patys netampa vagystės auka. Kad išvengtumėte nuostolių, verta savo turtą aprūpinti gera judesio detektorių sistema.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close