Prienų „Ąžuolo“ progimnazijoje organizuotas fizinio aktyvumo ir savirealizacijos sporte projekto „Stipresnė Aš” pristatymas

Kovo 17 dieną fizinio ugdymo mokytojos Kristinos Kalesinskaitės iniciatyva 7-ų ir 8-ų klasių mokinėms suorganizuotas merginų fizinio aktyvumo ir savirealizacijos sporte projekto „Stipresnė Aš” pristatymas.

Projekto tikslas – motyvuoti mokyklinio amžiaus merginas pozityviai keisti požiūrį į savo kūną, įtraukti į nemokamas ir laisvai prieinamas fizines veiklas, skatinti įsitraukimą į sportą per krepšinio treniruotes bei ieškoti savirealizacijos galimybių krepšinio sporto šakoje sekant Lietuvos moterų krepšinio lygos profesionalių žaidėjų pavyzdžiais.

 Projektas ne tik skatina bei suteikia sąlygas mokyklinio amžiaus merginoms būti fiziškai aktyvioms, bet ir motyvuoja rinktis sporto sferą kaip asmenybės savirealizacijos erdvę, sportininko kelią ar ateities profesiją trenerio, vadovo ar kito sporto srities specialisto pozicijoje.

Progimnazijos 7–8 klasių merginos išklausė Lietuvos sporto universiteto dr. Vaivos Balčiūnienės paskaitą, kaip pozityviai keisti požiūrį į savo kūną, kaip rūpintis savimi bei investuoti į save.

Projekto Lietuvoje koordinatorius, LKF generalinis sekretorius, Mindaugas Balčiūnas mokines supažindino su internetine platforma https://stipresneas.lt/. Platformoje pateikiama video medžiaga su motyvacinėmis paskaitomis, fizinėmis pratybomis bei krepšinio treniruotėmis. Medžiaga naudinga mokinėms savarankiškam mokymuisi, geresniam savo kūno pažinimui, suvokimo, kad svarbiausia yra sveikata ir pastangos kūno funkcionalumo gerinimui, formavimui. Platformos medžiaga galės pasinaudoti ir fizinio ugdymo mokytojai teorinių pamokų organizavimui, jų patrauklumo didinimui.

 Po įdomios ir motyvuojančios paskaitos mokinėms progimnazijos sporto salėje krepšinio pamokėlę pravedė Prienų kūno kultūros ir sporto centro krepšinio treneris Paulius Ivanauskas.

Renginys buvo labai naudingas ir motyvuojantis.

  Direktorė Irena Tarasevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close