Rajoninis raiškaus žodžio konkursas „Tau, Lietuva“

 Kovo 7 d. Prienų „Revuonos“ pagrindinėje mokykloje Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienai paminėti, vyko tradicinis – šeštasis Prienų rajono 3-4 klasių raiškiojo skaitymo konkurso „Tau, Lietuva“ baigiamasis renginys. Konkurse dalyvavo jaunieji skaitovai iš devynių rajono mokyklų.

  Šventę pradėjo ir sveikinimo žodį tarė šio renginio koordinatorė, mokyklos direktorė Ilona Balčiukynienė, jauniesiems skaitovams sėkmės linkėjo LR seimo narys A. Palionis, Prienų rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė ir mūsų mokyklos kuratorė Laimutė Jančiukienė, Savivaldybės tarybos Kultūros, švietimo, turizmo ir sporto komiteto pirmininkas, tarybos narys Deividas Dargužis.

  Skaitovų skaitomus kūrinius vertino garbi komisija. Komisijos pirmininkė – Prienų rajono savivaldybės Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Renata Pavlavičienė, Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos metodininkė Dalia Bredelienė ir „Revuonos‘‘ pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė Vidutė Kuzmauskienė. Komisijos pirmininkė Renata Pavlavičienė pasidžiaugė pasirinktais kūriniais, kad kiekvieno skaitovo savitas ir įtaigus žodis skambėjo šiltai ir nuoširdžiai. Pagyrė, kad mokinių pasirinkti tekstai verti įsiklausyti, įsijausti į žodžių skambesį, prasmę. Buvo sudėtinga išrinkti pačius geriausius. Komisijos pirmininkė padrąsino visus dalyvavusius ir palinkėjo raiškų žodį skleisti visur ir visada.

  Visi mokiniai ir jų mokytojos buvo apdovanoti rėmėjų LR seimo nario A. Palionio ir Prienų rajono savivaldybės tarybos nario D. Dargužio dovanomis, Prienų rajono savivaldybės švietimo ir sporto skyriaus vedėjo diplomais, Prienų švietimo pagalbos tarnybos padėkomis. Ivieta –Agota Žuklytė, 4 klasė, Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla, mokytoja – Virginija Abramavičienė. II vieta – Austėja Žukauskaitė, 3 klasė, Prienų „Revuonos“ pagrindinė mokykla, mokytoja – Danutė Baranauskienė. II vieta – Augustė Jurkonytė, 3 klasė, Prienų rajono Stakliškių gimnazija, mokytoja – Rasa Noreikienė. III vieta – Jonė Mikelionytė, 3 klasė, Prienų Ąžuolo progimnazija, mokytoja – Daina Kandrotienė. III vieta – Liepa Šimanskaitė, 4 klasė, Jiezno gimnazija, mokytoja – Roma Kandrotienė. III vieta – Toma Dėringytė, 3 klasė, Jiezno gimnazija, mokytoja – Ramutė Bubnienė.

  Jeigu mūsų širdyse degs meilė Lietuvai, jos gamtai, darbui – Tėvynė gali būti rami. Didžiuokimės savo šalimi. Garsinkime ją visame pasaulyje.

  Prienų ,, Revuonos“ pagrindinės mokyklos mokytojos  Danutė Baranauskienė ir Rita Juodienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close