Projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ atidarymo renginys Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje

Vasario 27 d. Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyriuje vyko projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ atidarymo renginys. Pranešėjas Evaldas Ragelis Prienų „Ąžuolo“ progimnazijos 5 klasės mokiniams pristatė skaitymo iššūkio žaidimą „Draugoteka“, kuris bus prieinamas nemokamoje mobilioje programėlėje, o su žaidimo užduotimis susieta literatūra – teminėje lentynoje bibliotekoje bei specialiame knygų išdavimo knygomate.

Išmaniųjų technologijų amžiuje darosi vis sunkiau vaikus ir jaunimą sudominti knygų skaitymu. Projekto „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“ iniciatoriai nusprendė skatinti vaikus ir jaunimą skaityti patrauklia forma – virtualiu žaidimu „Draugoteka“. Mokiniai žaisdami ir virtualiai klajodami bibliotekos erdvėse sutiks penkis nepažįstamus paauglius. Žaidimo tikslas – su jais susidraugauti ir surinkti kuo daugiau tikrą draugystę žyminčių širdelių. Nepažįstamieji, tapę žaidėjo draugais, papasakos savo istorijas, kaip jie sprendė sunkius gyvenimo klausimus ir kaip knygos padėjo suprasti svarbius dalykus.

Mokiniai kviečiami ne tik išbandyti „Draugotekos“ programėlę, bet ir dalyvauti su šiuo žaidimu susijusioje edukacijoje „Žaidžiame „Draugoteką“, kurią sudaro penki edukaciniai užsiėmimai: „Saulė ir netikėti atspindžiai knygose“, „Klaudija ir paguodos paieškos knygose“,Elijus ir stebuklingi nuotykiai knygų puslapiuose, „Jonas ir rūpesčių sprendimo būdai knygose“, „Luna ir nepaprastos knygų herojų savybės“.

Įdomiai parengtose edukaciniuose užsiėmimuose dalyviai kartu su minėtais personažais atliks įvairias kūrybines užduotis, analizuos ir interpretuos knygų ištraukas, savo gyvenimo patirčių ir atsakymų į kilusius klausimus ieškos literatūroje. Tai ir pažintis su vertinga literatūra, ir galimybė pažinti labai savitus personažus, ir patiems geriau suprasti save.

Užsisakyti edukacijas galima el. paštu vaikai@prienubiblioteka.lt, tel. 8 319 60383.

Knygomatas pradės veikti nuo kovo 1. Bet kuriuo jauniesiems skaitytojams patogiu laiku leis pasiimti ar grąžinti knygas nekontaktiniu būdu, naudojantis portalu www.ibiblioteka.lt.

#Draugoteka #Skaitymoskatinimas

#Vaikų literatūros skyrius/Prienai

 Visos šios veiklos vykdomos įgyvendinant projektą „Inovatyvūs Lietuvos bibliotekų skaitymo skatinimo sprendimai vaikų ir jaunimo socialinių santykių kūrimui su aplinka“, kurio vykdytojas – Panevėžio apskrities Gabrielės Petkevičaitės-Bitės biblioteka.

Projekto partneriai: Kauno apskrities viešoji biblioteka, Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešoji biblioteka, kūrybinė studija BLACK BOOK (Norvegija).

Informacinis partneris: Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija.

Projektas finansuojamas 2014–2021 m. Europos ekonominės erdvės ir Norvegijos finansinių mechanizmų priemonės „Kultūros prieinamumo plėtojimas ir kultūrinio švietimo stiprinimas“ lėšomis.

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close