Stogo renovacija, ką reikia žinoti?

Kai kurias statybines medžiagas ar namo konstrukcinius elementus po tam tikro laiko reikėtų keisti. Šiai kategorijai priskiriamos ir stogo dangos. Keitimo poreikį gali lemti tiek techninės, tiek estetinės priežastys. Į ką atkreipti dėmesį keičiant seną stogo dangą?

Sunkus pasirinkimas: kokią stogo dangos medžiagą rinktis ?

Stogo renovacija gyvenamajame name po maždaug 35-50 metų dažnai reikalingas dėl paties namo statybos ar konkrečios statybinės medžiagos sunaudojimo. Tačiau tokio pokyčio priežasčių gali būti daug daugiau. Dažniausiai savininkai į renovacijos poreikį pradeda atkreipti dėmesį tik tada, kai stogas tiesiog pradeda leistis arba kai jo išvaizda jiems nebetinka. Būtent tada jie dažniausiai pradeda ieškoti informacijos apie galimus sprendimus. – Verta pažymėti, kad prieš kelis dešimtmečius namų statyboje buvo naudojamos visai kitos technologijos ir konstrukciniai sprendimai. Anksčiau stogo santvaros, sienos ar net pamatai nebuvo klojami taip tiksliai ir patikimai, kaip dabar. Todėl labai svarbus klausimas renkantis stogo dangą senesnei konstrukcijai yra svoris.

1 m2 betoninės ar keraminės čerpės vidutiniškai sveria apie 40-50 kg. Dengdami 250 m2 plotą, ant stogo dedame apie 10 tonų tokios medžiagos. Tai nemažas iššūkis senesnėms pastatų konstrukcijoms. Dėl šios priežasties vis daugiau investuotojų nusprendžia rinktis lengvesnius sprendimus. Tai skarda, kurios svoris yra iki 1 tonos 250 m2 stogo paviršiaus. Todėl tokios dangos yra kelis kartus lengvesnės už klasikines betonines ar keramines čerpes.

Stogo dangos keitimas

Stogo konstrukcija turi būti gerai įvertinta taškinių apkrovų atžvilgiu. Daugelis seno tipo santvarų laikui bėgant smunka, o dėl sunkios stogo dangos gali net įtrūkti sienos, o tai yra rimta grėsmė visam pastatui. Priklausomai nuo to, kokiai stogo dangai namas buvo suprojektuotas, jo konstrukcija pritaikyta išlaikyti tam tikro svorio stogą, kurį visada verta prisiminti.

Surinkimo dilemos

Kitas klausimas, į kurį reikėtų atsižvelgti renkantis stogo dangą, yra elementų tvirtinimo ant santvaros būdas. Prieš pradėdami dirbti, visada turėtumėte pagalvoti, kiek laiko turėtumėte skirti stogo remontui. Vien kai kurių medžiagų nuėmimas nuo stogo ir sunkių elementų, pavyzdžiui, čerpių, klojimas užima brangių valandų. Todėl jei investuotojas nori greitai pakeisti stogą, jis turėtų pagalvoti apie dangų naudojimą, pavyzdžiui, lengvą ir patogią skardinę dangą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close