Birštono jaunimas pasinėrė į MOdernaus meno ir jausmų pasaulį

Vasario 2 d. Birštono jaunimo reikalų koordinatorė Solveiga Pempienė ir jaunimo darbuotoja Indrė moderniu menu besidominčius jaunuolius pakvietė į Birštono atvirą jaunimo erdvę, į patyriminę MO muziejus ir Kazickų šeimos fondo edukaciją „Gyvūnas ir robotas manyje“.

Šis prasmingas renginys – MO muziejaus ir Kazickų šeimos fondo drauge įgyvendinama iniciatyva socialiai jautrioms jaunuolių grupėms, kuria siekiama per meną padėti jauniems žmonėms geriau suprasti save, naujai atrasti savo tapatumą bei vietą pasaulyje.

Skatindama būti atviriems menui ir kūrybai, nebijoti būti savimi ir drąsiai reikšti savo nuomonę, Mo muziejaus edukatorė Jolanta Dumbliauskienė susirinkusius jaunuolius iš arčiau supažindino su šiuolaikiniu meno muziejumi ir jo kūrėjais, meno istorija, stiliais, išskirtiniais JAV, Vakarų Europos ir Lietuvių menininkų kūriniais, jų asmenybėmis.

Analizuojant šiuo metu Mo muziejuje eksponuojamos parodos „Susitikimas, kurio nebuvo“ meno kūrinius, jaunieji birštoniečiai maloniai nustebino savo žiniomis, pastabumu, išsakytomis įžvalgomis ir interpretacijomis, aktyviai dalyvavo kūrybinėse užduotyse, akimirkai ir patys tapo šiuolaikinio meno kūrėjais. Kalbėta apie savo emocines būsenas, dalintasi jausmais.

Meno kūriniai – puiki galimybė saviraiškai, dialogui su draugu, komandinėms užduotims. Per meną atveriami nauji žinių keliai, ugdomi bendravimo, bendradarbiavimo, kūrybiškumo, kritinio mąstymo, emocinio intelekto ir kiti gebėjimai, ateityje leisiantys lengviau pasirinkti profesiją ar gyvenimo kryptį.

Džiaugiamės turėję unikalią galimybę panirti į modernaus meno pasaulį, įkvėpusį tolimesnėms patirtims.

Birštono jaunimo reikalų koordinatorė Solveiga Pempienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close