Kūrybos popietė Balbieriškio bibliotekoje

Sausio 27 d., Balbieriškio bibliotekoje viešėjo didelis būrys kūrėjų ir atlikėjų. Pagrindinis susirinkusiųjų dėmesys buvo skiriamas rašytojui, 2020 metų prozos konkurso „Baltoji paukštė“ nugalėtojui Romualdui Zabulioniui. Jo apsakymas „Katino sakmė“ 2022 m. užėmė pirmą vietą literatų konkurse kaimo žmonių gyvenimo tematika.

Romualdas yra Alytaus apskrities literatų klubas „Tėkmė“ narys, tad klubiečiai taip pat gausiai dalyvavo renginyje. Renginį vedė literatų klubo „Tėkmė“ pirmininkė Regina Rasimienė. Apie rašytojo kūrybą kalbėjo R. Zabulionio knygos redaktorė Scholastika Kavaliauskienė, Emilija Krušininienė, eiles skaitė Viltauta Pocienė. Smagu, kad „Tėkmė“ nebe pirmą kartą Balbieriškio bibliotekoje. Renginyje buvo pristatytos trys autoriaus knygos: „Bandyti ir nesustoti“, „Ką žaltys pasakė“, „Vilko pėdos“. Nuostabiomis dainomis renginį papildė Kauno Žaliakalnio bardas Edmundas Janušaitis ir smuiko meistras Arnas Ambrazevičius.

Visi kalbėjusieji vienbalsiai pripažino, kad gerb. Romualdo Zabulionio kūryba labai artima paprastam Lietuvos kaimo žmogui. Ji skaitytoją sugrąžina prie didžiųjų vertybių, meilės žmogui, gimtajai žemei. Kaip pats autorius sakė, tai kaip tik atitinka nūdienos aktualijas, kai ne tik jaunimas, bet dažnai ir senjorai „įninka“ į mobilaus telefono ekraną pamiršdami šiltą ir mielą bendravimą su KNYGA.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close