Kaip gyveni? – Gerai! / Kaip tu jauties? – Laimingas!“ "/>

Šie žinomo Lietuvos atlikėjo Marijono Mikutavičiaus dainos „Pasveikinkim vieni kitus“ žodžiai vasario 1 d. pasitiko grupę Prienų rajono Skriaudžių pagrindinės mokyklos 5 kl. mokinių, atvykusių į Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos Vaikų literatūros skyrių dalyvauti edukaciniame socialinių įgūdžių ugdymo užsiėmime paaugliams „Kaip gyveni? – Gerai! / Kaip tu jauties? – Laimingas!“ (M. Mikutavičius).


Edukacinio užsiėmimo metu mokiniai, pasiklausę žinomo atlikėjo dainos bei ištraukų iš interviu su Marijonu Mikutavičiumi, diskutavo, kada žmogus yra įskaudintas, ką reiškia būti tikru žmogumi, ką kiekvienas gali ir privalo padaryti, kad būtų laimingas ne tik jis pats, bet ir aplinkiniai. Mokiniai taip pat klausėsi ištraukos iš Jodee Blanco knygos „Prašau, liaukitės iš manęs tyčiotis…“, dalinosi savo patirtimis apie santykius su bendraamžiais ir suaugusiais mokykloje.


Diskusijai baigiantis, kiekvienas apgalvojo, ką gero ar blogo yra patyręs pats, ką gero ar blogo yra padaręs aplinkiniams, ir savo mintis sudėjo į „Laimės barometrą“, kuris tądien visiems parodė, kad nuo kiekvieno iš mūsų priklauso, kaip jaučiamės, ar esame laimingi mes patys ir visi mus supantys žmonės.


Pasibaigus susitikimui, vaikai galėjo išreikšti nuomonę apie renginį pagal savąjį „barometrą“. Džiugu, jog daugumai vaikų patiko kalbėtis apie savo jausmus, netgi dalintis asmeniškomis istorijomis.


Vaikų literatūros skyriaus bibliotekininkės pristatė Vaikų literatūros skyriuje veikiančią literatūros paaugliams parodą ir padrąsino mokinius atsakymų į visus sunkius klausimus, iškylančius bendraujant ar patiriant neigiamų emocijų dėl aplinkinių elgesio, ieškoti knygoje, nes jeigu tuo metu šalia nėra žmogaus, kuriuo gali pasitikėti, knyga – geriausia patarėja.

Prienų Justino Marcinkevičiaus viešosios bibliotekos informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close