Lietaus nutekėjimo sistemos

Nuvedimo sistemos – tai požeminiai vamzdžiai, kuriais vanduo pasišalina iš namų ir pastatų. Daugumoje namų yra atskiri lietaus ir nuotekų kanalizacija. Savininkas yra atsakingas už tai, kad jo turtas būtų tinkamai prijungtas. Jei jūsų nuosavybėje yra netinkamos kanalizacijos jungtys, galite užteršti vandenį.

Lietaus nuotekų nuvedimas yra didelis reikalas daugeliui namų ir verslo savininkų. Lietaus vanduo turi turėti vieną ar daugiau kanalizacijos angų, kai kyla audros, kitaip vanduo susikaups, patvins ir sukels įvairių problemų, kurių niekas nenori.

Lietaus vandens nuvedimo sistemos

Laimei, yra daug įvairių būdų, kaip kovoti su lietaus vandeniu, kai kurie iš jų yra veiksmingesni už kitus. Jei ruošiatės įdiegti lietaus nuotekų sprendimą savo nuosavybėje arba ieškote geresnės alternatyvos dabartiniams, čia yra keli lietaus nuotekų sistemų tipai: Plyšiniai drenai yra naujausia drenažo technologijos naujovė. Jie naudoja ilgas, plonas kanalizacijos angas, kurios dažnai eina per visą kambario ar ploto ilgį. Jie puikiai tinka lauko vietoms, kuriose nereikia pernelyg didelio drenažo, tačiau jie linkę lengvai užtvindyti, kai yra veikiami stiprių kritulių.

Atviri lietaus nuotakynai yra kanalizacija, kuri paprastai eina lygiagrečiai šalia esančiam keliui arba lygiagrečiai nuosavybės kraštui. Juose yra ilgi, neuždengti kanalai, skirti laisvai tekėti lietaus vandeniui. Šie kanalai dažnai nukreipia vandenį į vietinę kanalizacijos sistemą, kur jį galima išvalyti ir tvarkyti. Atvirus lietaus kanalizacijos vamzdžius įrengti gali būti brangu, tačiau juos sumontavus jų priežiūra paprastai yra pigi. Tai puiki lietaus nuotekų sistema tiems, kurie pernelyg nesijaudina dėl išvaizdos ir nori lengvai surinkti paviršinį vandenį. Aikštelės ir asfaltuotos vietos gali būti nuolydžios link atvirų lietaus kanalizacijų. Tačiau jie yra nesaugūs ir reikalauja tvoros, kad gyvūnai ir žmonės neįkristų. Jie taip pat gali užuosti ir netgi sumažinti jūsų turto vertę.

Dauguma dabar matomų lietaus nuotekų tvarkymo sistemų yra lietaus vandens grotelės, kurios veda į vietinę požeminę kanalizacijos sistemą. Uždaras lietaus kanalizacijos groteles galima rasti žemose automobilių stovėjimo aikštelių vietose, tranšėjose prie šaligatvių ir kitose vietose, kur tyčia ar netyčia kaupiasi vanduo. Nors jie yra saugesni ir mažiau neišvaizdūs nei atviri lietaus kanalizacijos vamzdžiai, juos sunku valyti, o jų įrengimas reikalauja daug darbo jėgos.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close