Skolintojų „triukai” – kaip nepermokėti?

Skirtingų paskolų pasiūla Lietuvoje – tikrai plati. Galima rinktis tarp įvairių vartojimo kreditų, greitųjų paskolų, bei specializuotų finansinių paslaugų.

Tačiau esant tokiai didelei skirtingų kreditorių pasiūlai, kaip įsitikinti, jog nepermokėsite už norimą paskolą?

Kalbamės su paskolų palyginimo platformos Financer.com Lietuva ekspertais – pašnekovai sako, jog atsižvelgus į keletą pagrindinių aspektų, galima nesunkiai pasisaugoti nuo permokos.

Atkreipkite dėmesį!

Kalbinami ekspertai sako, jog yra trys pamatiniai aspektai, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį visiems, norintiems nepermokėti už reikiamą paskolą.

Tai yra – nurodomos palūkanos, paskolos tipas, bei konkurentų pasiūlymai. Trumpai aptarkime kiekvieną iš šių aspektų.

Palūkanų nurodymas

Visų pirma, yra itin svarbu atsižvelgti į taikomas paskolos palūkanas – nuo jų priklauso didžioji dalis paskolos kainos.

Ekspertai perspėja, jog nors ir į palūkanas žmonės yra linkę atsižvelgti, vis dėlto kreditoriai kartais gali panaudoti ,,triuką’’, kuris gali suteikti apgaulingą įspūdį dėl numatomos paskolos kainos.

Analitikų teigimu, šis ,,triukas’’ yra labai paprastas – kai kurie skolintojai nurodo mėnesines palūkanų normas, vietoj to, jog nurodytų metinę palūkanų normą.

Pavyzdžiui – radote vieną pasiūlymą su 8% metinėmis palūkanų normomis, o kitas kreditorius siūlo rinktis kreditą vos su 1% palūkanų norma per mėnesį. Neretam gali pasirodyti, jog antras pasiūlymas ženkliai pigesnis, tačiau iš tiesų, antrojo pasiūlymo palūkanų metinė norma yra net 12% (t.y. 50% brangesnė, nei pirmojo kredito).

Paskolos tipas

Antras aspektas, į kurį būtina atsižvelgti, yra pasirenkamos paskolos tipas. Ekspertai sako, jog dažniausiai greitosios paskolos yra ženkliai brangesnės už vartojimo kreditus – net tuo atveju, jei jų dydis bei terminas yra vienodi.

Taip yra dėl paskolų suteikimo termino – greituosius kreditus skolintojai gali suteikti dar tą pačią dieną, o vartojimo paskolos dažniausiai yra suteikiamos per porą darbo dienų.

Būtent dėl to yra svarbu, jog greitąjį kreditą rinktumėtės tik tuo atveju, jei jums pinigų reikia skubiai – kitu atveju analitikai pataria rinktis vartojimo paskolą ir ženkliai sutaupyti.

Įvertinkite kitus pasiūlymus

Galiausiai kalbinami Financer.com atstovai pateikia dar vieną patarimą tiems, kurie nenori permokėti – ekspertai pataria pateikti keletą paraiškų skirtingiems kreditoriams ir palyginti gautus pasiūlymus.

Analitikai sako, jog pateikti paraišką nieko nekainuoja, o kol nepasirašysite paskolos teikimo sutarties, jūs netapsite finansiškai įsipareigoję, tad tai yra gera proga pateikti keletą paraiškų ir rinktis tą pasiūlymą, kuris jums bus suteiktas geriausiomis sąlygomis.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close