Automobilių supirkimas: kaip išsirinkti patikimą supirkėją?

Automobilių supirkimas yra Lietuvoje populiarėjanti paslauga. Tai – alternatyva tradiciniams transporto priemonės pardavimo būdams. Didžiausias supirkimo privalumas – galimybė greitai parduoti bet kokią transporto priemonę, net tokią, kuri nesukeltų didelio kitų pirkėjų susidomėjimo.

Lietuvoje įprasta praktika, kad supirkėjas prisiderina prie pardavėjo dienotvarkės ir atvyksta į vietą, kurioje yra parduodamas automobilis. Tai reiškia, kad automobilį supirkėjui galima parduoti ne tik greitai (kai kuriais atvejais – net tą pačią dieną), bet ir patogiai, nes nereikia rūpintis automobilio gabenimu (kaip, beje, ir dokumentų tvarkymu, nes tuo taip pat pasirūpina supirkėjas).

Kartais automobilių supirkimas gali būti ne tik patogus, bet ir vienintelis būdas parduoti automobilį. Tai galioja tais atvejais, kai automobilis nėra idealios būklės. Pavyzdžiui, supirkėjai perka nevažiuojančius, sugedusius automobilius, kurie nėra patrauklūs paprastiems pirkėjams.

Galiausiai, supirkėjai nėra išrankūs ir kalbant apie automobilių markes ir modelius. Supirkėjus domina ne tik Lietuvoje populiarūs „Volkswagen“ ar „Opel“ markės automobiliai. Jie pateiks pasiūlymą ir mažiau populiarių markių ir modelių automobilių savininkams.

Tai – pagrindiniai paslaugos privalumai. Tačiau pasirinkus pasinaudoti šia paslauga iškyla kita problema: kaip išsirinkti patikimą supirkėją, kuris galėtų pasiūlyti gerą kainą už jūsų transporto priemonę?

Pasidomėkite supirkėjų reputacija

Ką reikia padaryti pirmiausia, tai pasidomėti supirkėjų teikiamomis paslaugomis ir jų reputacija. Įprastai supirkėjai dirba visoje Lietuvoje. Tačiau rinkdamiesi supirkėją ir rinkdami informaciją apie jo paslaugas, pasidomėkite, ar supirkėjas iš tiesų vykdo veiklą jūsų mieste.

Tuomet paieškokite atsiliepimų apie veiklos vykdytoją. Tą padaryti galite paieškos sistemoje suvedę supirkėjo pavadinimą (jei tai įmonė ar kitas juridinis asmuo) arba jo vardą ar telefono numerį (jei tai fizinis asmuo). Taip lengvai rasite bet kokią informaciją, susijusią su supirkėju.

Pasinaudokite automobilių supirkimo platformomis

Kitas, paprastesnis, būdas surasti supirkėją, tai pasinaudoti automobilių supirkimo platformomis. Jose galite rasti supirkėjų skelbimų iš visos Lietuvos (ne tik Vilniaus, Kauno ir kitų didžiųjų miestų). Jose taip pat dažniausiai leidžiama nemokamai išsiųsti vieną užklausą visiems supirkėjams. Geriausias to pavyzdys yra visisupirkejai.lt. Tai dar labiau supaprastina ir pagreitina visą transporto priemonės pardavimo eigą.

Pasiūlykite transporto priemonę keliems supirkėjams

Kadangi supirkėjams dažnai parduodami automobiliai neturi didelės paklausos rinkoje, jų kainų nustatymas yra sudėtingas, o siūlomų kainų diapazonas – didesnis, nei įprastai. Todėl pasirinkus bet kurį būdą pasiekti supirkėjus, visada sulaukite mažiausiai kelių pasiūlymų prieš priimdami sprendimą. Tai suteiks jums pasirinkimo laisvę ir padidins tikimybę parduoti automobilį už gerą kainą.

Konkurencija Lietuvoje yra didelė, todėl nekokybiškas paslaugas teikiantys ar mažas kainas siūlantys supirkėjai yra išstumiami iš rinkos. Bet nepaisant to, parduodant automobilį visada svarbu būti budriems ir imtis visų priemonių užtikrinti saugų transporto priemonės pardavimo procesą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close