Tradiciniu bėgimu paminėjome Laivės Gynėjų dieną

Sausio 13-oji – Lietuvos Laisvės Gynėjų diena, kurios metu visa Lietuva prisimena aukas, žuvusias dėl Tėvynės Laisvės. Paminėti šį įvykį kasmet Vilniuje organizuojamas patriotinis pagarbos bėgimas, jau XXXI – asis – ,,Gyvybės ir mirties keliu“. Šiuo renginiu yra pagerbiamos Sausio 13-osios įvykių aukos – žmonės, žuvę 1991-ųjų sausio 13-osios naktį, gindami Lietuvos nepriklausomybę.

Paminėti šią svarbią datą kaip ir kiekvienais metais vyko ir 206 šaulių kuopos šauliai ir šauliukai. Renginys vyko sausio 7 dieną, Vilniuje. Visi dalyviai rinkose prie Antakalnio kapinių. 206 kuopai atstovavo jaunieji šauliai iš Prienų (vadovas – Tomas Stanevičius), Stakliškių (vadovas – Gintautas Sodaitis) ir Jiezno (vadovas – Sigitas Žalys). Aplankėme Antakalnio kapinėse esančius Laisvės Gynėjų bei mūsų kraštiečio poeto Justino Marcinkevičiaus kapus, prezidentų kalnelį. Renginio atstovai ir garbingi svečiai pagerbė žuvus laisvės gynėjus gėlėmis.

Sugiedojus ,,Tautišką Giesmę“, renginį pradėjo Lietuvos Respublikos krašto apsaugos ministro A. Anušausko kalba ir pasveikinimo žodžiai. Bėgimo startą paskelbė garbės kuopos karių salvė. Prasidėjo bėgimas. Nors oras buvo šaltas ir atšiaurus vėjas ( jutiminė temperatūra buvo apie – 20 ºC), tačiau tai bėgimo entuziazmo apimtų bėgikų nesustabdė.

Įveikti bėgimo trasą ( 9 km.) buvo skirta 1 val. ir 30 min ( startas 12:00 val; finišo pabaiga 13:30 val.). Finiše bėgikų laukė medaliai ir vaišės ( karšta arbata ir sausainiai). Bėgikus ir svečius sveikino ir apdovanojo žymūs žmonės. Įsiamžinę prie memorialo žuvusiems Laisvės Gynėjams, vykome papramogauti – į Vilniaus Akropolį. Nepaisant atšiauraus oro, grįžome su pakilia nuotaika.

Jiezno gimnazijos jaunosios šaulės

Skaistė Petravičiūtė ir Miglė Kardokaitė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close