Lapkričio 28–29 d. Birštono lopšelio-darželio ,,Giliukas“ ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupių vaikučiams vyko pažintinė edukacija ,,Iki kosmoso platybių“. Ją nuostabiai vedė Mantvydas Prekevičius priderindamas informaciją pagal vaikų amžių.Vaikai turėjo unikalią galimybę stebėti ir dalyvauti interaktyvioje edukacinėje veikloje.Vaikai dalyvavo „kosminiame skrydyje“ į kosmoso platybes. Lydimi užburiančio Mantvydo pasakojimo vaikai patyrė nepakartojamų įspūdžių „keliaudami“ po Saulės sistemą, o vėliau trumpam stabtelėdavo kiekvienoje planetoje. Vaikų patyrimų, nuotaikų buvo neįmanoma nepastebėti. Kaip sakė Etano mama, pats maloniausias jausmas – girdėti vaikų susižavėjimo šūksnius ir nuostabą. Mantvydas taip pat papasakojo vaikams, kaip atsirado mūsų pasaulis (mūsų planeta), o pasakojimo pabaigoje ištarė labai svarbius žodžius: ,,Pasaulis priklauso ir nuo jūsų.“ Vaikai buvo paraginti nupiešti tokį pasaulį, kokio jie nori.

Edukacija padėjo vaikams geriau pažinti kosmoso platybes, o pats Mantvydas, jo šiltas nuoširdus bendravimas paliko neišdildomą įspūdį. Kai kas susidomėjo, iš kur jis tiek daug žino? Pasirodo, Mantvydas nuo mažų dienų domėjosi žvaigždėmis, skaitė apie tai daug knygų, o 10-ojo gimtadienio proga dovanų gavo teleskopą, kuris dar labiau paskatino gilintis į visatos paslaptis ir semtis kuo daugiau žinių. Šiandien Mantvydą matau kaip neišsemiamą žinių lobyną. Šis nuostabus Žmogus šiandien pasirengęs bet kam dalinti savo sukauptas žinias ir pasakoti apie visatą. Jis net neabejoja, kad visata – galinga jėga ir niekas joje nevyksta veltui, tik suvokiame tai arba ne.

Didelis AČIŪ Mantvydui Prekevičiui už pravestą edukaciją, o Etano mamai Agnei už šios edukacijos parekomendavimą bei nuotraukas. Nuostabius vaikus bei jų tėvelius man siunčia visata. Kaip gera, kai suprantame, koks svarbus mūsų bendradarbiavimas – juk kiekvienas esame labai svarbus visatos ,,varžtelis“.

Birštono lopšelio-darželio ,,Giliukas“ priešmokyklinės grupės pedagogė Joana Kliucevičienė

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close