Kokią stogo dangą rinktis terasai?

Ieškote tinkamos apsaugos nuo vėjo ir oro sąlygų savo terasai? Dėl daugybės galimybių pasirinkti tinkamą variantą nėra taip paprasta.

Šiame straipsnyje pateikiami pavėsinės stogo privalumai, taip pat pateikiama informacija apie kitas terasos uždengimo galimybes, kurių kiekviena turi savo privalumų ir trūkumų.

Terasos stogo danga

Stiklinis stogas yra alternatyva gerai žinomam ir patikrintam stikliniam terasos stogui. Žaliuzės suteikia jums tikrą pridėtinę vertę, palyginti su daugeliu kitų rinkoje esančių variantų. Galite įsigyti ir naudoti lentjuosčių stogą tiek kaip terasos stogą virš savo lauko sėdimosios vietos, tiek kaip laisvai stovintį paviljoną.

Absoliutus lentjuosčių, kaip stogo akcento privalumas yra jo universalumas. Turėdami grotelių stogą, galite bet kada nedelsiant reaguoti į besikeičiančias oro sąlygas. Be to, grotelinis stogas sužavės ne tik funkcionaliai, bet ir įdomia išvaizda. Grotelių stogas siūlo apsaugą nuo vėjo ir oro ištisus metus – ir labai ilgą laiką. Kokybiškas lentjuostinis stogas gali būti naudojamas dešimtmečius ir stebinti savo funkcijomis.

Uždaras skersinis stogas visada yra 100% atsparus vandeniui. Saulei išlindus iš už debesų, radijo nuotolinio valdymo pulteliu galite atidaryti lentjuostes, kaip norite. Jūs nusprendžiate, kiek norite atverti lentjuostes, kad sukurtumėte savo gerovės oazę. Tačiau grotelinis stogas gali pasiūlyti daug daugiau.

Be patrauklaus vaizdo efekto, jums naudinga tvirta konstrukcija ir geras medžiagų apdorojimas. Galite pasirinkti gryno aliuminio juostas arba izoliuoto arba neizoliuoto stiklo juostas. Izoliuoto stiklo juostos pranašumas yra tai, kad visais metų laikais praleidžia daug šviesos, tačiau saulėtais mėnesiais joms nereikia jokio papildomo šešėlio.

Panaši situacija ir su neizoliuotomis stiklo juostelėmis, tačiau čia gali pasišalinti šiluma, todėl šaltuoju metų laiku šis variantas netinka. Gryno aliuminio juostos nepraleidžia jokios šviesos ir laikui bėgant gali nublukti.

Šaltos ir šiltos terasos privalumai

Planavimo etape turite nuspręsti, ar norite šaltos, ar šiltos terasos. Šaltoje terasoje jums siūlomos nuo oro sąlygų apsaugotos sėdimos vietos arba sodo baldų ir panašių daiktų laikymo vietos. Šaltai terasai visada reikia antifrizo šildymo. Šaltuoju metų laiku joje išbūti tikrai nepavyks. Geriausiu atveju tam tikriems augalams turite žiemos patalpas.

Šilta terasa dažnai vadinama gyvenamąja terasa arba kaip antra svetainė. Galite naudotis šiuo kambariu ištisus metus ir taip sėdėti sode, taip sakant, net žiemą.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close