Per kiek laiko realu pradedančiajam išmokti italų kalbos?

Italų kalba yra išties populiari, o pasaulyje ją vartoja daugybė žmonių. Dėl šios priežasties, pastarąją išmokti tikrai pravartu, mat tai atvers papildomų galimybių. Nors galėtų atrodyti, jog dabartiniais laikais labiausiai apsimoka susitelkti tik ties anglų kalbos ypatumais – tai tikrai nėra tiesa. Turint tokias didžiules keliavimo galimybes, vertėtų į viską pažvelgti plačiau. Visgi, reikėtų paminėti, jog išmokti visiškai naujos kalbos nėra paprasta. Taigi, per greitai nenuleiskite rankų ir ieškokite daugiau galimybių. Išmokti itališkai su kursų pagalba gali būti vienas iš variantų, padedančių išlaikyti motyvaciją ir kilusius iššūkius įveikti greičiau. Kita vertus, daliai naujokų neretai kyla klausimas – per kiek laiko realu įgyti įgūdžių šnekėti italų kalba?

Kiek laiko užtrunka mokymasis?

Tai, kiek laiko užtruksite mokytis italų kalbos yra be galo individualu. Kai kurie žmonės iš prigimties yra kiek imlesni filologijos sričiai, todėl greičiau perpranta svarbiausią informaciją. Taipogi, nemažai priklauso nuo to, kokiais būdais nuspręsite mokytis – ar mokėsite už specialius kursus, o galbūt mėginsite susitvarkyti savarankiškai. Tikėtina, jog pastarasis variantas atims gerokai daugiau Jūsų laiko. Tad, jeigu skubate, rekomenduojame išsirinkti Jums patinkančius kursus bei kibti į darbus. Bet kokiu atveju, reikėtų nusistatyti realistiškus lūkesčius – jei tik pradėjote susipažinti su italų kalba, greičiausiai jos mokysitės dar ilgus metus. Visgi, tai priklauso nuo lygio, kurį norite pasiekti. Pavyzdžiui, įdėję daug pastangų, minimaliai susikalbėti kasdienėmis temomis turbūt gebėsite jau po kelių mėnesių. Tačiau, jeigu trokštate pilnai išmokti šią kalbą, tai užims nemažai laiko. Taigi, viskas priklauso tiek nuo individualaus nusiteikimo ir pasirinktų metodų, tiek nuo imlumo filologijos sričiai.

Kaip pagreitinti šį procesą?

Kaip jau minėjome, labai svarbu pasirinkti tinkamus metodus. Geriausiai čia pagelbės specialūs, profesionalų sudaryti kursai. Tai padės Jums išlaikyti tam tikrą rutiną, nenuleisti rankų, net tuomet, jeigu motyvacija kiek sumažės bei laikytis tinkamos struktūros. Taipogi, norėdami italų kalbos išmokti kuo įmanoma greičiau, turėtumėte tam skirti didelę dalį savo laiko. Be abejo, darbas pilnu etatu, papildomi hobiai bei kiti užsiėmimai gali viską užtęsti. Visgi, iš esmės, kuo daugiau pastangų įdėsite – tuo greičiau pasieksite užsibrėžtus tikslus. Taipogi, labai svarbu nebijoti kalbėti. Daugelis žmonių prisibijo šnekėti kitomis kalbomis, ypatingai tuomet, jeigu nesijaučia šių itin gerai mokantys. Visgi, tai vienintelis būdas pagreitinti procesą – taigi, nebijokite ir bandykite. Be abejo, jeigu jau esate mokęsi tam tikros kalbos, tikėtina, jog tinkamas priemones pasirinksite kur kas greičiau. Tad, tai taipogi pagelbės sparčiau perprasti šį procesą.

Kodėl verta mokytis italų kalbos?

Italų kalba yra viena iš populiariausių visame pasaulyje. Žinoma, galbūt ši nesuteiks tiek daug galimybių, kaip šnekėjimas angliškai ar ispaniškai, tačiau tai tikrai nereiškia, jog pastarosios mokytis neverta. Visų pirma, bet kokios kalbos mokėjimas gali pagelbėti ilgiau nepasenti, ypatingai turint omenyje mūsų smegenis. Taipogi, italų kalba tikriausiai atvers nemažai galimybių, įskaitant be galo įvairias sritis. Tarkime, galbūt jau seniai trokštate persikelti ten gyventi? Tokiu atveju, Jums tikrai reikėtų pramokti šią kalbą. O gal norite dirbti su italų įmonėmis? Tuomet, šios kalbos mokėjimas bus itin didelis privalumas. Be abejo, tikėtina, jog tai padės užmegzti nemažai pažinčių ar net suteiks galimybę mokytis itin geruose universitetuose. Priežasčių yra ir kur kas daugiau, todėl kiekvienam svarbu atrasti savąją.

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close