Prienų rajono neįgaliųjų draugijos bendruomenė paminėjo Tarptautinę žmonių su negalia dieną

Kiekvienais metais gruodžio 3-iąją pasaulis mini Tarptautinę žmonių su negalia dieną, kurią 1992 m. paskelbė Jungtinių Tautų Organizacija. Ši diena – tai tarsi priminimas visuomenei, kad šalia sveikų gyvena ir specialių poreikių turintys žmonės, kurie nori ir gali save išreikšti, būti naudingi, prasmingai veikti.

Prienų rajono neįgaliųjų draugijos nariai juos vienijančią dieną paminėjo paskutiniąją lapkričio dieną, simboliškai palydėdami rudenį ir pasitikdami žiemą. Renginys vyko Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre, kur susirinko ne tik gausi neįgaliųjų bendruomenė, bet ir bičiuliai, svečiai iš Lazdijų rajono neįgaliųjų organizacijos.

Šiltą ir jaukų žmonių su negalia dienos paminėjimą pradėjo rajono neįgaliųjų draugijos pirmininkė Irena Valatkevičienė, pasveikindama neįgaliųjų bendruomenę artėjančios Tarptautinės neįgaliųjų dienos proga ir palinkėdama džiaugtis gyvenimu, bendryste, branginti dovanojamas susitikimų akimirkas. Pirmininkė dėkojo draugijos nariams už aktyvumą, dalyvavimą ne tik draugijos renginiuose, bet ir projektuose bei įvairiose veiklose.

Prienų rajono neįgaliųjų draugijos narių pasveikinti atvyko Prienų r. savivaldybės meras Alvydas Vaicekauskas, mero pavaduotoja Loreta Jakinevičienė, Administracijos direktorė Jūratė Zailskienė, Socialinės paramos skyriaus vedėja Sandra Mekionienė. Savivaldybės atstovai džiaugėsi, kad neįgaliųjų bendruomenė aktyvi ir susitelkusi, daug bendrauja, kuria, dainuoja, keliauja, rodo gražų pavyzdį sveikiesiems. Visi linkėjo neįgaliųjų bendruomenei ir jos pirmininkei I. Valatkevičienei kuo geriausios kloties, prasmingos veiklos, gražių ateinančių švenčių, stiprybės bei sveikatos ir kvietė naudotis visomis Savivaldybėje teikiamomis paslaugomis, kartu dirbti ir bendradarbiauti.

Neįgaliuosius taip pat sveikino LR Seimo narys Andrius Palionis, Europos Parlamento narės Vilijos Blinkevičiūtės atstovas Andrius Grumadas, Darbo partijos Prienų skyriaus pirmininkas Gintautas Sodaitis, seniūnijų seniūnai.

Nors rūpesčių neįgaliųjų kasdienybėje netrūksta, minėdami Tarptautinę žmonių su negalia dieną susirinkusieji trumpam juos pamiršo ir džiaugėsi bendryste, dalijosi prisiminimais, linkėjo vieni kitiems šiltų, jaukių artėjančių švenčių, dainavo ir šoko. Renginį nuotaikingai ir šmaikščiai vedė rajono neįgaliųjų draugijos narys, Stakliškių skyriaus pirmininkas Mikadas Januškevičius, koncertinę programą dovanojo Pakuonio, Balbieriškio, Stakliškių, Prienų neįgaliųjų draugijos saviveiklininkai bei svečiai iš Lazdijų.

Prienų r. savivaldybės informacija

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close