Vilniaus pasienio rinktinėje – Advento vainikas iš gamtos ir šiltų rankų

Artėjant gražiausioms žiemos šventėms VSAT Vilniaus pasienio rinktinės darbuotojai pirmadienio popietę susirinko į kūrybines dirbtuves, kur susikūrė Advento šilumą savomis rankomis.

Adventas – susikaupimo ir dvasinio pasirengimo sutikti Šv. Kalėdas metas. Jis kviečia mus tarpusavio supratimui, susitelkimui, ramybei ir apmąstymui. Pati gražiausia puošmena – Advento vainikas. „Mes patys esame šviesa, mes patys esame saulė, todėl neaimanuokime, jei aplinkui tamsu, mes nemokame sau kelio nušviest. Kiekvienas nešam sielą lyg žibintą“, – taip sakė poetas Vytautas Mačernis. 

Advento vainiko pynimo edukaciją vedė renginio koordinatorė Dalia Domanskienė. Pagrindinėmis priemonėmis – eglišakiais pasirūpino Turto valdymo valdybos skyriaus darbuotojai, o dalyvės atsinešė savo labiausiai patinkančių dekoravimo priemonių iš miško: pušų kankorėžių, smulkių eglių šakelių, uogų, įvairių juostelių, kaspinėlių. Rezultatas – Vilniaus pasienio rinktinės darbuotojai nupynė rekordinį natūraliomis medžiagomis padabintą vainiką, kurio kompozicijos išorinis skersmuo – net 72 centimetrai.

Iš natūralių gamtos gėrybių kiekvienas edukacijos dalyvis pasigamino po advento vainiką. Pindami Advento vainikus visi susirinkusieji tarpusavyje tarėsi, dalinosi idėjomis, padėjo vienas kitam. Kiekvienas tądien išsinešė gerą emociją ir artėjančių švenčių prasmingą laukimą. Skambant kalėdinei muzikai, smagiai šnekučiavomės, vaišinomės arbata ir džiaugėmės gražiais užsiėmimo rezultatais. Nusipynę vainiką, juo papuošėme Vilniaus pasienio rinktinę ir uždegėme pirmąją Pranašo žvakę, kuri kviečia laukti Viešpaties atėjimo ir neprarasti vilties.

Kūrybinė komanda linki visiems prasmingo artėjančių gražiausių metų švenčių laukimo!

Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai. Toliau naršydami svetainėje sutinkate, kad slapukai atsirastų Jūsų įrenginyje. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti ištrindami įrašytus slapukus. Daugiau informacijos.

Slapukas yra nedidelė teksto rinkmena, kuri, apsilankius svetainėje, išsaugoma Jūsų kompiuteryje arba greitojo ryšio įrenginyje. Dėl jo interneto svetainė tam tikrą laiką gali „atsiminti“ Jūsų veiksmus ir parinktis (pvz., registracijos vardą, kalbą, šrifto dydį ir kitas rodymo parinktis), dėl to Jums nereikia kaskart jų iš naujo įvedinėti, lankantis svetainėje ar naršant įvairiuose jos puslapiuose.

Close